Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Οι αγρότες «όργωσαν» την Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία ως τη Βουλή - Περίπου 5.000 αγρότες συμμετείχαν στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο.Δυναμικό «παρών» στην Αθήνα έδωσαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 5.000 αγρότες που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στη φορολόγησή τους. 

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βάθη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών αλλά και το ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποίησε νωρίτερα προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.
Κατά την πορεία δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ωστόσο, υπήρξε μικρή ένταση όταν
μια μικρή ομάδα αγροτών επιχείρησε να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, που είχε τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των αγροτών επιδίωξε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και έτσι, παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.



Η Τροχαία προχώρησε επίσης σήμερα σε σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.



















Στο συλλαλητήριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Κουτσούμπας: Να υπάρξει λαϊκή συμμαχία για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που δίνει το «παρών» στο παναγροτικό συλλαλητήριο και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την «αισχρή φοροληστεία» σε βάρος τους.

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Πρέπει να υπάρξει από σήμερα και κάθε μέρα μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία η οποία να ανατρέψει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.», τόνισε.




Στο συλλαλητήριο έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει την Τετάρτη στην υποδοχή των αγροτών που θα λάβουν μέρος στη συγκέντρωση.




Στάση εργασίας στον ΟΓΑ από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη τη βάρδιας

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεως, από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, η στάση γίνεται για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών.




Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες αντιτίθενται στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστη ριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου