Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σύμφωνα με το Bloomberg Ολλανδία: Όρκο πίστης στις τράπεζες θα δίνουν οι υπάλληλοι!

Όρκο ότι θα διαφυλάσσουν την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος θα δίνουν οι εργαζόμενοι στα ολλανδικά πιστωτικά ιδρύματα - Οι παραβάτες θα τιμωρούνται.Όρκο ότι θα διαφυλάσσουν την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος θα δίνουν οι εργαζόμενοι στα ολλανδικά πιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον προηγούμενο μήνα έγινε υποχρεωτικός ο όρκος για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ολλανδικών τραπεζών, καθώς η κυβέρνηση στο Άμστερνταμ επιδιώκει να χαλιναγωγήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας που έχει ενεργητικό υπερτετραπλάσιο από το μέγεθος της ολλανδικής οικονομίας.
«Ορκίζομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσω και ενισχύσω την εμπιστοσύνη στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο Θεός να με βοηθά», είναι ο πρώτος τέτοιος όρκος στην Ευρώπη, τον οποίο έδωσαν τον προηγούμενο μήνα τα μέλη διοικητικών συμβουλίων των ολλανδικών τραπεζών. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, το σύνολο των 90.000 Ολλανδών εργαζομένων στις τράπεζες θα πρέπει να δώσει τον όρκο αυτό ή μία μη θρησκευτική διαβεβαίωση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ολλανδικών Τραπεζών κ. Κρις Μπουίγινκ δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Άμστερνταμ ότι τα τραπεζικά στελέχη που θα παραβιάζουν τους κανόνες ηθικής τάξης, θα τιμωρούνται .

Ο αναθεωρημένος κώδικας θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και οι πειθαρχικές κυρώσεις του θα εφαρμοσθούν από τις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο κ. Μπουίγινκ.

Σε όλο τον κόσμο, οι τραπεζίτες δυσκολεύονται να πείσουν την κοινή γνώμη ότι έχουν απομακρυνθεί από την ανήθικη συμπεριφορά που συνέβαλε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και κόστισε στους φορολογούμενους εκατοντάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση των τραπεζών.

Η Ολλανδία απαιτεί από τους τραπεζίτες να επιβάλλουν αυστηρότερους κώδικες διαχείρισης, καθώς έχει δαπανήσει περισσότερα από 95 δισ. ευρώ για κεφαλαιακή ενίσχυση και εγγυήσεις για τη διάσωση τραπεζών τα τελευταία έξι χρόνια.

ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου