Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Τινάξτε στον αέρα τα μοναστήρια στο Σινά»

«Τινάξτε στον αέρα τα μοναστήρια στο Σινά»
Ένας Αιγύπτιος στρατηγός εν αποστρατεία ζητάει την κατεδάφιση της ιστορικής Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά και την απέλαση των μοναχών της, με το επιχείρημα ότι «οι μεταβολές που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή καθιστούν τη Μονή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου»!!!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb

Εδώ και δύο χρόνια, ο επικίνδυνος αυτός στρατηγός έχει προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο της Αιγύπτου 70 φορές ζητώντας να εκδοθεί εντολή κατεδάφισης διαφόρων κτηρίων και εκκλησιών που ανήκουν στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά τα ιερά κτίσματα που ουσιαστικά είναι ελληνικά, είναι παράνομα και ότι η κατασκευή τους έγινε πρόσφατα άρα δεν αποτελούν ιστορικά μνημεία.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο ίδιος ζήτησε και επισήμως την έκδοση κρατικής διαταγής για την κατεδάφιση όλης της Μονής, ενώ προσέφυγε νομικά εναντίον των μοναχών της. Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον προσεχή Ιούνιο και μέχρι στιγμής το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται ύπνο βαθύ για το εθνικό αυτό θέμα. Κανένας από το υπουργείο δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει λάβει θέση στο θέμα αυτό.
Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους 37 μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης που ζήτησαν τη συμπαράσταση του newsbomb.gr για να μην κατεδαφιστεί το μοναστήρι τους, είναι Έλληνες γεγονός που ενοχλεί τον απόστρατο αξιωματικό, ο οποίος στην προσφυγή που κατέθεσε στο δικαστήριο της Αιγύπτου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής τρελά: «Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στη Μονή αποτελεί κατάληψη της αιγυπτιακής γης από αλλοδαπούς και παραβιάζει την εθνική ασφάλεια και την αιγυπτιακή κυριαρχία».
Από το 2002, η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του όρους Σινά έχει καταχωρηθεί στα μνημεία παγκόσμια κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου