Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εξω τα ρωσικά τανκς από το Βερολίνο! Γερμανικά ταμπλόιντ θέλουν να διώξουν τα δυο μνημεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

«Δεν θέλουμε άλλο τα ρωσικά τανκς στην Πύλη του Βραδεμβούργου». Με το σύνθημα αυτό, δυο γερμανικές σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, η Bild και η BZ ξεκινούν καμπάνια με συλλογή υπογραφών ζητώντας να απομακρυνθούν από το Βερολίνο δυο ρωσικά άρματα μάχης, μνημεία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

«Τη στιγμή όπου τα ρωσικά τανκς απειλούν την ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη, δεν θέλουμε να τα βλέπουμε και μπροστά μας στην Πύλη του Βραδεμβρούργου», γράφει το κείμενο το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Αποκαλεί τα ρωσικά άρματα «ενθύμια πολέμου» και τονίζει: «Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου όπου η Ρωσία με τη δύναμη των όπλων μετατοπίζει τα σύνορα που προέκυψαν μετά την ειρηνική επανάσταση του 1989».
Το μνημείο υπέρ των Σοβιετικών βρίσκεται στη Λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου και είναι αφιερωμένο στους 80.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού οι οποίοι έπεσαν στη μάχη του Βερολίνου κατά τον Απρίλιο-Μάιο του 1945. Τα δυο άρματα μάχης που κοσμούν σήμερα τη γερμανική πρωτεύουσα ήταν τα πρώτα που μπήκαν στην κατεστραμμένη πόλη μετά το τέλος της μάχης υπέρ των Σοβιετικών.
H Bild, η οποία,επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία της γερμανικής πρωτεύουσας, έχει πάνω από δυο εκατομμύρια αναγνώστες και είναι ένα καθαρά δεξιό, λαϊκίστικο, σκανδαλοθηρικό έντυπο. O άνθρωπος που την έστησε, ο Αξελ Σπρίνγκερ, ιδρυτής ενός εκδοτικού κολοσσού που φέρει το όνομά του, ήταν γνωστός για τις αντικομμουνιστικές του ιδέες. Οσο κι αν η εφημερίδα τονίζει ότι «επ' ουδενί δεν αμφισβητούμε τις αβάσταχες απώλειες που υπέστη ο ρωσικός λαός κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», αρκετοί εικάζουν ότι η ρωσο-ουκρανική κρίση της έδωσε την ευκαιρία να βγάλει το αντικομμουνιστικό της μένος σε συνδιασμό με ιστορικά απωθημένα.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου