Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σάλος στη Ν. Αφρική: «Δώρο» στο διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης μία αγελάδα ένα μοσχάρι και μία... γυναίκα

Έρευνα μετά από πιέσεις που άσκησαν πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών διενεργούν οι αρχές της Νότιας Αφρικής για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας έλαβε πρόσφατα για δώρο μια νεαρή... σύζυγο.
 
«Λάβαμε πολύ μεγάλο αριθμό καταγγελιών για αυτήν την υπόθεση και ξεκίνησε έρευνα εις βάθος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων, Τζάβου Μπαλόγι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η έρευνα θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.
  
Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης Χλάουντι Μοτσόενενγκ στον οποίο ένα λόμπι που εκπροσωπεί τους εθιμικούς φυλάρχους της χώρας πρόσφερε για δώρο μια νεαρή γυναίκα, μια αγελάδα και ένα μοσχάρι.
 
Μια εφημερίδα του Σοβέτο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι φύλαρχοι, που θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα των φυλών τους στα μέσα ενημέρωσης, παρέταξαν δέκα νεαρές γυναίκες στο χωριό Τοχογιάντου, στην επαρχία του Λιμπόπο και κάλεσαν τον Μοτσόενενγκ να... διαλέξει.
 
Η εφημερίδα δημοσίευσε και τη φωτογραφία της γυμνόστηθης «εκλεκτής» του, της Βανέσα Μουτσουάρι, μιας 22χρονης φοιτήτριας ανθρωπίνων πόρων. Πίσω από το «ζευγάρι» διακρίνονταν επίσης η αγελάδα και το μοσχάρι.
 
«Το έθιμο του να δωρίζονται γυναίκες, σαν να ήταν ζώα, συνιστά σοβαρή οπισθοχώρηση και προσβολή για τα 20 χρόνια δημοκρατικής προόδου και ελευθερίας, κυρίως όσον αφορά τη συμβολή των γυναικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Γυναικείων Θεμάτων Κενόσι Ματσέπα.
 
Ο διευθυντής της τηλεόρασης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την έρευνα σε βάρος του.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου