Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σκωτία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σάλμοντ

Ο πρόεδρος του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος (SNP) ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραιτηθεί επισήμως στις 13 Νοεμβρίου - «Το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ», τόνισε ο Σάλμοντ.
Μετά το ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος (SNP), Άλεξ Σάλμοντ, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος στις 13 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα παραδέχθηκε την ήττα του.



Επισήμανε, μάλιστα, πως δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ενώ τόνισε πως το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τον αντικαταστήσει η Νίκολα Στέρτζον, η οποία θα είναι η κύρια υποψήφια στη μάχη για τον επόμενο επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος.
«Χάσαμε το δημοψήφισμα, αλλά η Σκωτία μπορεί να συνεχίσει την πολιτική πρωτοβουλία», δήλωσε ο Σάλμοντ και πρόσθεσε ότι ο χρόνος του στην ηγεσία λήγει, αλλά για τη Σκωτία η εκστρατεία συνεχίζει και το όνειρο δεν πεθαίνει ποτέ.
«Είμαι πολύ υπερήφανος για την εκστρατεία του ναι και κυρίως για τους 1.6 εκατ. ψηφοφόρους που ενώθηκαν για αυτό τον σκοπό», πρόσθεσε συγκινημένος ο πρωθυπουργός της χώρας.
«Πίστεψα στην ανεξαρτησία της Σκωτίας σε όλο μου τον πολιτικό βίο. Θα κάνω τα πάντα για να συνεισφέρω σε αυτό τον σκοπό», συμπλήρωσε και ερωτηθείς αν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του «ναι», δήλωσε πως καμία καμπάνια δεν είναι τέλεια και όσα λάθη έγιναν είναι δικά του.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου