Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Μετά το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε Την Μαλάλα Γιουσαφζάι απειλούν ακραίοι ισλαμιστές

«Με κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Τζαμάατ ουλ Άχραρ στην 17χρονη
Μία ημέρα μετά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στην 17χρονη Πακιστανή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, οι ισλαμιστές επέστρεψαν δριμύτεροι με νέες απειλές εναντίον της.
Η νεαρή Μαλάλα, η οποία έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας επειδή αγωνιζόταν υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση, δέχθηκε απειλές από μέλη της οργάνωσης  Τζαμάατ ουλ Άχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP).


Μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό στο Twitter, η οργάνωση απείλησε ότι θα επιτεθεί στην Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του εκπροσώπου Εχσανουλάχ Εχσάν: «Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ».
Μάλιστα, ο Εχσάν διερωτήθηκε αν η 17χρονη, που «μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων» αν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της «ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών».

Στο μεταξύ, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δεν έχουν σχολιάσει την βράβευση της Μαλάλα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου