Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ακόμα - Ασχημα εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης(Βίντεο)

Τέσσερις ακόμα νεκροί εντοπίστηκαν στην γλίστρα του Norman Atlantic σύμφωνα με μαρτυρία ενός Τούρκου οδηγού ο οποίος αποβιβάστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας έχοντας διασωθεί από το φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus».
Ο συγκεκριμένος στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε πως τα πτώματα βρίσκονταν μέσα σε σωστική λέμβο.
«Είδα τέσσερις ανθρώπους νεκρούς με τα ίδια μου τα μάτια. Είμαι σίγουρος, ήταν μπροστά μου». Αυτή είναι η φράση Τούρκου επιβάτη που διασώθηκε και αποβιβάστηκε στο Μπάρι με το πλοίο Spirit of Piraeus.
Σε ερώτηση των Ιταλών δημοσιογράφων για το αν είναι σίγουρος για τα λεγόμενά του, ο διασωθείς απάντησε καταφατικά. Ο διασωθείς έκανε λόγο για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, αλλά είπε πως δεν μπορεί να είναι και απόλυτα βέβαιος για το φύλο, επειδή ήταν σκοτάδι και δεν μπορούσε να δει καλά.
«Πολύς κόσμος -δυστυχώς- έπεσε στη θάλασσα. Είδα, επίσης, μια ντουζίνα ανθρώπων που επέβαιναν σε ένα σκάφος και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα, δεν ξέρω δυστυχώς τι συνέβη σε αυτούς τελικά», πρόσθεσε ο Τούρκος επιβάτης.
«Ακούγαμε να ουρλιάζουν “φωτιά”, “φωτιά” και μέσα σε πέντε λεπτά όλο το πλοίο καιγόταν. Ήταν σκοτεινά και υπήρχε πολύς καπνός. Δεν υπήρχαν και πολλά να κάνουμε: πολύς κόσμος λιποθύμησε, ήμασταν απομονωμένοι», κατέληξε.
Μεγάλο αγώνα δίνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις υπό αντίξοες συνθήκες: Τα πραγματικά μέσα έρευνας και διάσωσης είναι περιορισμένα αφού οι χαμηλές διαθεσιμότητες των Super Puma AS331 ανάγκασαν την ΠΑ να απογυμνώσει το Α.Αιγαίο, ενώ σε ολόκληρο Ιόνιο δεν υπήρχε σκοπούν ούτε ένα πλοίο του ΠΝ! Χαρακτηριστικό είναι ότι η φρεγάτα "Ναυαρίνο" 26 ώρες μετά τον απόπλου της ακόμα δεν έχει φτάσει στο πλοίο.
Αλλά όταν τα λίγα ελληνικά ελικόπτερα έφτασαν το πλοίο έκαναν την δουλειά τους άριστα. Ιδού το βίντεο:
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου