Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σοκ στην Ουάσιγκτον - Μειώθηκε το χρέος της Ρωσίας κατά 17,7% για το 2014!

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: "ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ" 

Σοκ προκάλεσε στην Ουάσιγκτον η είδηδη ότι το χρεός του μέγιστου γεωπολιτικού της αντιπάλου- της Ρωσίας- μειώθηκε κατα 17,7% το 2014 παρά τις απέλπιδες προσπάθειες Αμερικανών και Ευρωπαίων να πλήξουν την ρωσική οικονομία.
Μια είδηση που δείχνει την πραγματική κατάστση της ρωσικής οικονομίας προκύπτει από την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για το χρέος για το έτος 2014 το έτος των κυρώσεων από την Δύση.

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, την πρώτη ημέρα του 2015, το ρωσικό χρέος ανερχόταν σε 599,497 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 728,864 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν το προηγούμενο έτος.
 
Πρόκειται για σημαντική μείωση της τάξεως του 17,7%. Από το χρέος στις ρωσικές τράπεζες, βρίσκεται χρεός ύψους 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Προκύπτει ότι η προσαρμογή της ρωσικής οικονομίας ήταν επιτυχής, και μειώνοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την εισαγωγή ξένω προϊόντων ωφελήθηκε τα μέγιστα η εγχώρια οικονομία, την ίδια στιγμή που το χρέος των Αμερικανών έχει φτάσει στα επίπεδα του Γαλαξία, στο φανταστικό νούμερο των 16 τρισ.δολαρίων.
 
Δεν είναι τυχαία η δήλωση προ ημερών του Αμερικανού μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε τους Αμερικανούς συμπολίτες του να ετοιμάζονται για μια "οικονομική καταστροφή" εντός του 2015.
 
Την  δήλωση που προκάλεσε πανικό την έκανε στην εκπομπή του Fox News’ “On the Record with Greta Van Susteren.”
 
Χαρακτηριστικά είπε οτι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον μια πλούσια χώρα.
 
"Έχουμε ένα χρέος 16 τρισ.δολαρίων και μόλις φτάσει (που θα φτάσει) τα 21-22 τρισ.δολάρια θα αναγκαστου΄με εκ των πραγμάτων να το αναδιαρθρώσουμε"
 
"Η πραγματική ανεργία στη χώρα είναι της τάξης του 15-16% και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι 21%! Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πάει καλά και ο όρος ύφεση είναι απλά μια ωραία λέξη για να το περιγράψει"
 
Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ αποτελεί το 1/4 του πλανητικού χρέους και έχει ξεφύγει τελείως από οποιοδήποτε ανθρώπινο όριο. Πιθανότατα να χρωστάνε και στους Κλίγκον του...Σταρ Τρεκ. Αυτά επειδή πολλά εγχώρια ειδησεογραφικά παίζουν με την νοημοσύνη μας.
 
Την ίδια στιγμή η πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει οδηγήσει τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι η παραγωγή ενός βαρελιού σχιστολιθικού πετρελαίου κοστίζει 80 δολάρια το βαρέλι.
 
Τα μεγαθήρια της BP και της Exxom Mobil προσανατολίζονται σε μειώσεις προσωπικού και ματαιώσεις εξορύξεων, προς μείωση της παραγωγής πετρελαίου για να μπορέσουν να αυξηθούν και πάλι οι τιμές καθώς η κερδοφορία τους έχει υποστεί τεράστια πλήγματα από τους αμερικανικούς πειραματισμούς και το μίσος της Ουάσιγκτον προς την Μόσχα και οποιονδήποτε θέλει να ζει ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου