Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΜΟΣ μεταξύ των κομμάτων μετά τη δήλωση – “ΒΟΜΒΑ” της Λεπέν για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ! Πως αντέδρασαν…

Αίσθηση προκαλεί το μήνυμα στήριξης της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ναι, ελπίζουμε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, εξηγώντας πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στην υποστήριξη ενός κόμματος το οποίο κινείται «μεταξύ Αριστεράς και Άκρας Αριστεράς».

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μαρίν Λεπέν.
«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.
Τι ανακοίνωσε η ΝΔ
«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας ΛΕΠΕΝ. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”! Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».
 Πως αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ 
«Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».
Οργισμένη αντίδραση από την Κουμουνδούρου
 Αναλυτικά:
«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».
Διευκρινίσεις έδωσε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις δηλώσεις Λεπέν, χαρακτηρίζοντας τη στήριξή της «ψεύτικη και αηδιαστική».
Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς» και πρόσθεσε ότι Η δήθεν “συμπάθεια” της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική»
 Αδωνις Γεωργιάδης: Η Λεπέν θέλει την καταστροφή της ΕΕ
Σε μια ερμηνεία της στήριξης της Μαρίν Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε μέσω Twitter ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
«Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βρεθεί στην δραχμή χωρίς καν να έχει καταλάβει πώς έγινε αυτό, έτσι η Λεπέν που θέλει την καταστροφή της Ε.Ε. χαίρεται», αναφέρει στο σχετικό του tweet.
 Γιώργος Μουρούτης στο Twitter
Τη στήριξη της Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στιο twitter: «Γκουσγκούνης προχθές. Άκης Τσοχατζόπουλος χθές, Μαρί Λεπέν σήμερα. Αλέξη… Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ #Syriza»

ΠΗΓΗ makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου