Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πιπιλή, Βουδούρης, Χρυσοχοϊδης, Ταμήλος αποχαιρετούν τη Βουλή - Δείτε αναλυτικά

Τι γίνεται σε κάθε κόμμα σε Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Α' Πειραιά, Β' Πειραιά, υπόλοιπο Αττικής, Κοζάνη, Καστοριά, Τρίκαλα, Χανιά, Σέρρες
Στην Α’ Αθήνας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα εκτός μένουν η κυρία Μαρία Μπόλαρη που είχε εκλεγεί το 2012, ο δημοσκόπος Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην ίδια περιφέρεια για την ΝΔ εκτός (προς ώρας) μένει η κυρία Φωτεινή Πιπιλή η οποία απέχει περίπου 1.200 «σταυρούς» από τον τέταρτο Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Θανάσης Πλεύρης και ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.


Από το Ποτάμι εκλέγεται ο κ Σπύρος Λυκούδης ενώ εκτός μένουν ο Νίκος Γιατρομανωλάκης, Περικλής Βαλλιάνος και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά.

Η Α’ Αθήνας είναι η μια από τις δύο περιφέρειες που επέλεξε ο γγ της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος, αν δεν την επιλέξει θα εκλεγεί η κα. Δήμητρα Βελέντζα.

Από το ΠΑΣΟΚ για την μια έδρα προηγείται ο Κώστας Σκανδαλίδης και εκτός μένουν η Συλβάνα Ράπτη, Νάσος Αλευράς και Θανάσης Χειμωνάς.

Στην ίδια πάντα περιφέρεια από τους ΑΝΕΛ εκλέγεται η κα. Ελενα Κουντουρά και εκτός Βουλής μένει ο Κριστόφ Βαζέχα.

Στην Β’ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 19 βουλευτές. Μέχρι στιγμής οι 17 φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει ή να έχουν προβάδισμα για την βουλευτική έδρα. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Στάθης Παναγούλης και Κώστας Ήσυχος και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής αλλά εκτός Βουλής οι: Αννα Χατζησοφιά, Οδυσσέας Βουδούρης, ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Γιώργος Κυρίτσης, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Απόστολος Αλεξόπουλος και Φωτεινή Κούβελα, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα Ανδρέας Καρίτζης και Κώστας Πουλάκης.

Το Ποτάμι εκλέγει τέσσερις βουλευτές. Οι Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης και Γιώργος Αμυράς φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει την εκλογή τους. Για την 4η θέση προηγείται η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Εκτός για την ώρα μένει η Αθηνά Δρέττα, ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Ζωή Αποστολοπούλου.

Από το ΚΚΕ υπάρχει περίπτωση να μείνει εκτός το ιστορικό στέλεχος Σπύρος Χαλβατζής, εκτός και αν ο γγ του κόμματος επιλέξει την έδρα στην δεύτερη περιφέρεια όπου έθεσε υποψηφιότητα.

Για την Χρυσή Αυγή εκτός μένει η κα. Ελένη Ζαρούλια αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο σύζυγός της θα επιλέξει την έδρα της Α’ Αθήνας και όχι της Β’ και έτσι θα της ανοίξει την είσοδο στο κοινοβούλιο.

Από το ΠΑΣΟΚ προηγείται η Φώφη Γενηματά και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Για την ώρα μένει εκτός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Στην Α’ Πειραιά εκτός φαίνεται να μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η κα. Νόνη Δούνια.

Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει έδρα και μένει εκτός ο Δημήτρης Καρύδης.

Για την μια έδρα της ΝΔ στην Β’ Πειραιά προηγείται ο Γιάννης Τραγάκης και μένει εκτός ο Αναστάσιος Νεράτζης.

Η ΝΔ στην Β’ Αθήνας εκλέγει 11 βουλευτές. Μάχη θα δοθεί για την τελευταία όπου προηγείται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ακολουθούν (σ.σ. αλλά εκτός Βουλής)  Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αρκετά πίσω έχει μείνει η νεαρή Κατερίνα Καλαγκμπόρ.

Μια έδρα παίρνει και το Ποτάμι η οποία θα πάει στον ηθοποιό Νίκο Ορφανό.

Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει καμία έδρα και μένει εκτός ο Παντελής Καψής.

Στο υπόλοιπο Αττικής για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένει για την ώρα ο Αλέκος Καλύβης.

Στην ίδια περιφέρεια το Ποτάμι εκλέγει  (προς ώρας. Η διαφορά είναι πολύ μικρή)  τον ολυμπιονίκη Γιώργο Μαυρωτά και μένει εκτός ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας και οι ΑΝΕΛ τον Παύλο Χαϊκάλη.

Στην Κοζάνη την μια έδρα της ΝΔ παίρνει ο Γιώργος Κασαπίδης και μένει εκτός ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Με μόλις 32 ψήφους διατήρησε στην κατοχή του την μια έδρα στην Καστοριά ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός Βουλής μένουν και οι Μιχάλης Ταμήλος (Τρίκαλα), Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Χανιά)  και Δάνης Τζαμτζής (Σέρρες) από την ΝΔ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου