Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Υπόθεση Χ.Ξηρού: Τι αναφέρουν τα εντάλματα της αστυνομίας για τους συνεργούς του

Αποκαλυπτικά για τη δράση των φερομένων ως συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, του 53χρονου Χρήστου Πατουχέα και του 36χρονου, αλβανικής καταγωγής, Hari Koka, είναι τα όσα αναφέρει στα εντάλματα που εξέδωσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Ευτύχης Νικόπουλος. 
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σε βάρος των δύο συλληφθέντων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, για να απολογηθούν.
 
Ο ανακριτής αναφέρεται σε γνωριμία του 36χρονου με τον Χρ. Πατουχέα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, επισημαίνει πως ο 36χρονος Αλβανός δρούσε με την καθοδήγηση του 56χρονου.
 
Ειδικότερα, για το ένταλμα με ημερομηνία 13-1-2015 για τον Χρ. Πατουχέα, αφού αναφέρει τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 53χρονο φερόμενο ως συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, αναφέρει:
 
«... Από τα μέχρι τώρα αποδεικτικά στοιχεία, που υπάρχουν στη δικογραφία, προκύπτει ότι ο Hari Koka του Jani και της Sofia, γεννηθείς στις 26.11.1978 στην Αλβανία, είχε μισθώσει οικία επί της οδού Δ. Μερκούρη άνευ οικοδομικού αριθμού, στον οικισμό Αγιασμόθι Κερατέας Αττικής, κατ' εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο ο Hari Koka είχε γνωριστεί στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χρήστου Πατουχέα του Παναγιώτη και της Σταυρούλας γεννηθέντος στις 23 - 11 - 1961 στο Οίτυλο Λακωνίας, ο οποίος βρισκόταν επίσης έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών και άλλων αγνώστων ατόμων.
 
Στην ανωτέρω οικία διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε γενόμενη έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικών τυφεκίων, πυροβόλων πιστολιών, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, καθώς και στρατιωτικών υλικών (χειροβομβίδες, βλήματα RPG και εκτοξευτήρες αυτών».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου