Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ένας νεκρός από βομβιστική επίθεση γυναίκας καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη

Μια γυναίκα ανατινάχτηκε στο τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό άλλου ένα. Δηλώσεις έκανε για το θέμα και ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου
Γυναίκα οπλισμένη με εκρηκτικά εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης πυροδοτώντας μία χειροβομβίδα με την οποία σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον ένα, πριν ανατιναχθεί και η ίδια, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

Το Σουλτανχαμέτ είναι η περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα  στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφιά. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όταν ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν σε υπηρεσία άνοιξε πυρά εναντίον της. Όπως αναφέρει το CNN Turk η επιτιθέμενη απασφάλισε χειροβομβίδα η οποία και προκάλεσε το θάνατό της, αλλά και τον τραυματισμό τριών ατόμων.
Η γυναίκα μιλούσε αγγλικά κατά την είσοδό της στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η ταυτότητά της δεν έχει γίνει γνωστή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βασίπ Σαχίν.

Αν και δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, είναι πολύ πιθανό πίσω από την  επίθεση να κρύβεται η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, που δήλωσε πως βρισκόταν και πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.

Δηλώσεις Νταβούτογλου
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές αν η γυναίκα καμικάζι η οποία πραγματοποίησε την επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη είχε σχέση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση και έδωσε εντολή για την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.
"Οι αρχές ερευνούν εάν υπάρχει σχέση με κάποια οργάνωση...έχουμε δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της πλέον ενδελεχούς έρευνας", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε σύντομες δηλώσεις του στην Άγκυρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου