Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"Το άγαλμα του Σοφοκλή προστίθεται στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια"

Ένα ογκώδες χάλκινο άγαλμα του Σοφοκλή εγκαταστάθηκε στο Πάρκο Αθηνών στην Αστόρια.
Πρόκειται για το τελευταίο άγαλμα που θα προστεθεί στη συλλογή του πάρκου. Στο ίδιο πάρκο έχουν ήδη εγκατασταθεί μια προτομή του Αριστοτέλη, ένα άγαλμα του Σωκράτη και ένα της θεάς Αθηνάς. «Η ολοκλήρωση του έργου ήταν μια μακρά διαδικασία» δήλωσε ο Γιώργος Σταματιάδης, ταμίας της Athens Square Inc., της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της γειτονιάς που φιλοξενεί στο πάρκο διοργανώσεις διασκέδασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πλήρωσε για την ολοκλήρωση του έργου.

Τα ελληνικά αγάλματα στο πάρκο ήταν το όραμα του Έλληνα Dennis Syntilas, ο οποίος ίδρυσε πριν από τα χρόνια τη ομάδα Athens Square και απεβίωσε τον Ιανουάριο σε ηλικία 85 ετών. «Ήθελε να έχει ένα μικρό πολιτιστικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν και να συνομιλoύν» δήλωσε ο Σταματιάδης. «Οι άνθρωποι απλά θα συγκεντρώνονται εδώ τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα ακούν λαική μουσική» συμπληρώνει. Χρειάστηκαν 4 ή 5 χρόνια για να συγκεντρώσουν περίπου 170.000 δολάρια για το άγαλμα του Σοφοκλή, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και το κόστος της ετήσιας συντήρησης, όπως το γυάλισμα.
Το χάλκινο άγαλμα δημιουργήθηκε από τοπικό καλλιτέχνη Chris Vilardi, και έχει ύψος 2,3 μέτρα. Το πρώτο έργο τέχνης ήταν ένα άγαλμα του Σωκράτη, το οποίο προστέθηκε στο πάρκο το 1993. Η ομάδα χρηματοδότησε επίσης την προσθήκη των τριών στηλών το 1996. Ο δήμαρχος της Αθήνας δώρισε το άγαλμα της Αθηνάς στο πάρκο το 1998, ενώ η προτομή του Αριστοτέλη ήταν δώρο από την ελληνική περιοχή της Χαλκιδικής το 2008.
Το πάρκο ανακαινίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ποσό των 850.000 δολαρίων. Θα υπάρξει μια επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Σοφοκλή, το Σάββατο, 28 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο πάρκο.

ΠΗΓΗ ellines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου