Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Spiegel: Μηδενικό πλεόνασμα για την Ελλάδα και «τρύπα» 20 δισ. στον προϋπολογισμό

Σύμφωνα με τους τρεις «θεσμούς» η χρηματοοικονομική κατάσταση έχει χειροτερεύσει από τον Ιανουάριο λόγω της έλλειψης μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση Τσίπρα
«Το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων δημιουργεί νέα "τρύπα" δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της Ελλάδας», σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο σε νέο δημοσίευμά του, έπειτα και από τη χθεσινή υποβάθμισε της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, τονίζει πως σύμφωνα με τους τρεις «θεσμούς», η Ελλάδα θα έχει φέτος μηδενικό πλεόνασμα.


Σύμφωνα με το Spiegel, οι ειδικοί υπολογίζουν πως η επιπλέον «τρύπα» στον προϋπολογισμό φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έχει σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, πηγές που επικαλείται το περιοδικό εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδοτικό κενό 10-20 δισ. ευρώ εκτοξεύοντας το συνολικό χρηματοδοτικό κενό στα 30 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει πέρσι ότι θα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με το 3% του ΑΕΠ το 2015, όμως «πιθανότατα δεν θα μείνει τίποτα από αυτό», δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδα έχει χειροτερέψει από τον Ιανουάριο και μετά, λόγω έλλειψης μεταρρυθμίσεων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως, εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου