Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

iliakis
Ημέρα Τρίτη, 23 Μαΐου του 2006. Στις 12.06 το μεσημέρι, δύο μαχητικά F16C block 52+ της 115 Π.Μ. στη Σούδα, λαμβάνουν διαταγή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων  να απογειωθούν και να κατευθυνθούν στην περιοχή της Καρπάθου, προς αναγνώριση τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών.
Την ώρα κατά την οποία απογειώνονται τα δύο αεροσκάφη της ΠA, με Νο1 τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη και Νο2 τον Πρόδρομο Κολτσίκογλου, ο τουρκικός σχηματισμός βρίσκεται 40 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου.
Στις 12.37, τα ελληνικά μαχητικά αποκτούν οπτική επαφή με τον εχθρό. Ο τουρκικός σχηματισμός αεροσκαφών, αποτελείται από:
Ένα αεροσκάφος τακτικής αναγνώρισης RF-4E Phantom II της 113 Μοίρας “Isik” (“Φως”) που εδρεύει στο Εσκισεχίρ.
Δύο μαχητικά F16C της 192 Μοίρας  που εδρεύει στην αεροπορική βάση Μπαλικεσίρ.
Ο τουρκικός σχηματισμός είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Νταλαμάν, κοντά στην Αλικαρνασσό. Τα ραντάρ της Κρήτης είχαν από την προηγούμενη εντοπίσει τη μεταστάθμευση των συγκεκριμένων τουρκικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση απέναντι από τη Ρόδο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη κατευθύνονταν προς την περιοχή που βρίσκονταν οι συστοιχίες των αντιαεροπορικών S-300 τα οποία ήθελαν να φωτογραφήσουν.
Επίσημη εκδοχή: Σύγκρουση 
Ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που συνόδευαν το τουρκικό RF-4 με τις φωτογραφικές μηχανές έκανε άτσαλους και επιθετικούς ελιγμούς για να παρεμποδίσει το ελληνικό μαχητικό.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κατά τη διάρκεια της σκληρής αερομαχίας, το τουρκικό F-16 διεμβόλιζε το μαχητικό του ήρωα Κώστα Ηλιάκη.
Στο ΓΕΕΘΑ, στο ΓΕΑ, στην 1η Στρατιά, στο ΑΤΑ, στο ΛΣ και στην ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων είχε ηχήσει κόκκινος συναγερμός.
Περίπου στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας, το πλήρωμα της φρεγάτας «Λήμνος» εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα Survival Kit που έφερε ελληνικές ενδείξεις.
Ο σμηναγός Ηλιάκης θεωρείται νεκρός.
Σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως η Real News τον Δεκέμβριο του 2012, αποκαλύπτουν ότι ο Έλληνας σμηναγός δέχτηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό που καταδίωκε.
Ο τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ χτυπώντας με το δεξί φτερό του RF-4 την καλύπτρα του αεροσκάφους του Ηλιάκη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, στέλνοντάς τον στο θάνατο.
Η απόρρητη αναφορά του σμηναγού Ι. Αγγελή που πετούσε στο δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος ως Νο1 του σχηματισμού και είδε πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό, επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια.
Η ελληνική πλευρά ωστόσο, φρόντισε να είναι πολύ προσεκτική στο σημείο του πορίσματος στο οποίο γινόταν αναφορά στον Τούρκο πιλότο, περιγράφοντας το όλο περιστατικό ως «ατύχημα» που οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος» χωρίς να υπάρχει ίχνος δόλου.
Ανεπίσημη εκδοχή: Κατάρριψη
Ο τούρκος χειριστής αφήνει τον σχηματισμό και έρχεται πίσω από το ελληνικό μαχητικό (F-16C Block 52+ με serial number 514) του Σμηναγού Ηλιάκη, ενώ το ελληνικό Νο2, έρχεται πίσω από το τουρκικό και τον εγκλωβίζει.
Ο τούρκος Υποσμηναγός καλεί τον Σμηναγό Ηλιάκη να απομακρυνθεί ενώ παράλληλα τον εγκλωβίζει. Ο Έλληνας πιλότος δεν φεύγει, ο τούρκος μιλά συνθηματικά στους άλλους δύο τούρκους πιλότους και εξαπολύει πύραυλο AIM-9 Sidewinder και πλήττει το αεροσκάφος του Κ. Ηλιάκη το οποίο εκρήγνυται.  
Έστω και καθυστερημένα, είναι πλέον ώρα  να ανοίξει ο φάκελος στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και να φωτιστεί η αλήθεια.
Ο σμηναγός Ηλιάκης εκτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του.
Προσέφερε με αυτοθυσία τη ζωή του για την πατρίδα προστατεύοντας την εθνική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία του ελληνικού χώρου.
Το παράδειγμα του ήρωα Κώστα Ηλιάκη δείχνει ότι ο πατριωτισμός είναι ένας και δεν επιδέχεται ερμηνείες.
Ο Κώστας Ηλιάκης συμβολίζει την Ελλάδα της ελευθερίας και της υπερηφάνειας. Η θυσία του αυτή, θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και αγάπης για το Έθνος.
 
Ελληνίδες και Έλληνες, μη λησμονήσετε ποτέ τον σπουδαίο αυτό άνδρα!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: Αθάνατος!
 ΠΗΓΗ ithesis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου