Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφαλονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το πέρασμα της καταιγίδας - Εικόνες απόλυτης καταστροφής(Bίντεο-Φωτό)

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ΙΧ -Δρόμοι - χείμαρροι, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πτώσεις βράχων και δέντρων είναι ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί του Ιονίου  -Προβλήματα και στην Κέρκυρα 
Τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την  χθεσινή έντονη βροχόπτωση μετρούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς.


Η τρίωρης διάρκειας σφοδρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές.


Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με τον κύριο Παναγή Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Σε όλο το νησί 18 συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες, βρίσκονταν στους δρόμους να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.










Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθεκε στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι και τα περίχωρα, όμως η καταρρακτώδης νεροποντή έπληξε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με τον κύριο Δρακουλόγκωνα, μεγάλα είναι τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από πτώσεις βράχων και δέντρων, ενώ και ο όγκος του νερού δυσχεραίνει την κυκλοφορία. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου ωστόσο βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους και επιχειρούν συνεχώς για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου, όπου έσπασαν πλατάνια και αποκλείστηκε ο δρόμος, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα να ζητήσει να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους τρεις επόμενους μήνες.










Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Βιβλική καταστροφή στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα η δυνατή καταιγίδα προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στα νότια του νησιού, όπου το οδόστρωμα σε σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ στο νεκροταφείο περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν. Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντικρίσουν ένα μακάβριο θέαμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καββαδίας επισήμανε ότι «άμεσα θα επιληφθεί του ζητήματος η τεχνική υπηρεσία του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται για τις αποκατάσταση του νεκροταφείου».































ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου