Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Oι εκλογές της αδιαφορίας: Ουδείς στη χώρα ασχολείται με τις κάλπες της Κυριακής - "ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚ...ΤΑ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο αδιάφορες εκλογές από αυτές που θα διεξαχθούν την Κυριακή δεν έχουν δει ποτέ οι Έλληνες πολίτες και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο ουδείς ασχολείται με αυτές και προσπαθούν να περάσουν αυτές τις ημέρες όσο γίνεται απομακρυσμένοι από πολιτικά τεκταινόμενα και τα δελτία ειδήσεων.

Άλλωστε, όπου και αν σταθείς στις συζητήσεις των πολιτών, ακούγεται η μόνιμη επωδός "όλοι τα ίδια σκ...τά είναι", και αυτό διότι έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι κανείς δεν μπορεί ή και δεν θέλει να αλλάξει την ζοφερή καθημερινότητά τους ή να προστατέψει το σπίτι τους και την ακίνητη περιουσία τους, ή να τους βρει αξιοπρεπή εργασία, ή να προσφέρει εισόδημα ικανό να τους συντηρήσει...εν ζωή.

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και το "γράψιμο" αυτού στα πιο παλιά υποδήματα η κοινωνία βρίσκεται σε σοκ: Νιώθει απογοητευμένη και ότι δεν υπάρχει κανείς να την προστατέψει. 
Οι Έλληνες με θάρρος ψήφισαν "όχι" για να μετατραπεί αυτό με συλλογιστικές που παραβιάζουν την πραγματικότητα και τους κανόνες της Λογικής σε "ναι"!
Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ήταν οικτρό. Βρεθήκαμε εκ νέου με ένα νέο Μνημόνιο χειρότερο απ'όλα τ'άλλα, και το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος θα το εφαρμόσει καλύτερα!
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ δεν έχουν πλέον καμία διαφορά στη συνείδηση των πολιτών ούτε ακόμα και σε αυτούς που τους ψηφίζουν, περισσότερο οι όποιες "αγιοποιήσεις" γίνονται για την "τιμή των όπλω" και για λόγους πολιτικού εγωισμού, από όποιον ψηφοφόρο προσπαθεί να αρθρώσει κάποιο λόγο για το κόμμα που επέλεξε να ψηφίσει.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει μετατραπεί σε μια ισχυρή φωνή διαμαρτυρίας, αλλά μέχρι εκεί. Δεν φάινεται να διαθέτει δύναμη για να γίνει το κάτι διαφορετικό που θα έφερνε ελπίδα στους πολίτες.
Η Ένωση Κεντρώων θα εισέλθει σην Βουλή εξαρτώμενη από το χιούμορ των ψηφοφόρων, καθώς πολίτες που τους λοιδορούσαν τόσα χρόνια, τώρα τους θεωρούν κατάλληλους.
Η αδιαφορία εκδηλώθηκε και από τα ντιμπέιτ. Ποιο βαρετά...πεθαίνεις. Μόνες στιγμές άξιες ενθύμησης είναι το "γκολ" του Καμμένου στον Ε.Μεϊμαράκη στο τέλος του πρώτου ντιμπέιτ και ο εκνευρισμός του αρχηγού της ΝΔ όταν κατήγγειλε την ΕΡΤ για παιχνίδια με το...ύψος του.
Εν ολίγοις σαν λαός είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς διαθέτουμε ένα πολιτικό σύστημα που "εζυγίσθη,εμετρήθη και ευρέθη ελλιπές".
Όπως έλεγαν και κάποιοι πολιτικοί σε μια φανταστική ψηφοφορία σε ένα επισόδιο της δημοφιλέστατης σειράς "οικογένεια Σίμπσον" "vote for everyone you want, either way you're doomed" (ψηφίστε όποιον θέλετε έτσι και αλλιώς είστε καταδικασμένοι).
Δείτε το βίντεο είναι ιδιαίτερα διδακτικό αν και έχει πολλές αλληγορίες, προσέξτε τα λόγια του υποψήφιου προέδρου μετά το 2:50, και παρακολουθήστε προσεκτικά μετά το 6:00, δυστυχώς κάπως έτσι είναι και η πραγματικότητα εάν ειδωθεί η ιστορία από ένα παράλληλο πρίσμα και όχι ακριβώς όπως παρουσιάζεται




Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου