Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρώτες ώρες μετά τον εφιαλτικό σεισμό στη Χιλή (Βίντεο-Φωτό)

Όσο κι αν έχουν συνηθίσει τους ισχυρούς σεισμούς, καθώς ο Εγκέλαδος τους επισκέπτεται συχνά το τελευταίο διάστημα, οι Χιλιανοί εξακολουθούν να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά το... ταρακούνημα των 8,3R.
Ακούγεται τουλάχιστον... περίεργο και ίσως ασεβές για τους ανθρώπους που χάθηκαν, ωστόσο το γεγονός ότι ο αριθμός των θυμάτων περιορίζεται στα οκτώ άτομα, αποτελεί δείγμα του πόσο οργανωμένη και προετοιμασμένη είναι η συγκεκριμένη χώρα σε κάθε επίσκεψη του φαινομένου.




Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα (λίγο πριν τις 02.00 ώρα Ελλάδος) προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε κτίρια, κυρίως στην πόλη Ιλαπέλ, όπου και εντοπίστηκε το επίκεντρο (για την ακρίβεια σε θαλάσσια περιοχή), όπως και στο λιμάνι του Κοκουίμπο, ενώ έγινε αισθητός ακόμα και στο Μπουένος Άιρες, παρότι η πρωτεύουσα της Αργεντινής απέχει 1.110 χλμ μακριά!


Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ ισχυροί μετασεισμοί ανησύχησαν αρκετές φορές τους Χιλιανούς (ο μεγαλύτερος μεγέθους 7R, στις 20.18 τοπική ώρα) παρά το γεγονός ότι είναι μαθημένοι στα δύσκολα. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από το 1973 μέχρι και σήμερα, η χώρα έχει πληγεί περισσότερες από 12 φορές από σεισμούς μεγαλύτερης ισχύος των 7,0R. Όσο για τις προειδοποιήσει για τσουνάμι που εκδόθηκαν άμεσα, ήρθησαν έπειτα από κάποιες ώρες.


Όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της χώρας, περισσότερα από 1.000.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους προκειμένου να μεταφερθούν σε περιοχές στις οποίες νιώθουν ασφαλέστεροι.













ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου