Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σοκ στην Τουρκία: Δεκάδες νεκροί από βομβιστική επίθεση (Βίντεο-Φωτο)

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Άγκυρα και συγκεκριμένα σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, κοντά στον σταθμό των τρένων. Τους 30 έχουν φτάσει οι νεκροί και τους 126 οι τραυματίες, καθώς η επίθεση σημειώθηκε εναντίον χιλιάδων Κούρδων που ετοιμάζονταν για ειρηνική πορεία. Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο η τουρκική κυβέρνηση.
Συγκλονισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία που επλήγη από ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα, όπως ξεκάθαρα το χαρακτήρισε η τουρκική κυβέρνηση.
Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) κι ενώ χιλιάδες Κούρδοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Άγκυρας για να πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία και να διαμαρτυρηθούν για τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του PKK και του τουρκικού στρατού, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας.
Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Δεκάδες άνθρωποι κείτονταν στην άσφαλτο, άλλοι προσπαθούσαν να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, κάποιοι άλλοι σταματούσαν ταξί και αυτοκίνητα προκειμένου οι οδηγοί να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της πόλης. Φαινόταν εξαρχής ότι πρόκειται για τραγωδία, καθώς αυτόπτες μάρτυρες έγραφαν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «υπάρχουν νεκροί».
T2

Ο πρώτος κι ο επίσημος απολογισμός

Λίγη ώρα μετά το χτύπημα, το φως της δημοσιότητας είδε ένας πρώτος απολογισμός που έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 θύματα και περισσότερους από 100 τραυματίες. Ακολούθησε η επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας βάσει της οποίας οι νεκροί είναι 30 και οι τραυματίες 126, κάποιοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η κυβέρνηση
Σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το πρωί του Σαββάτου την Άγκυρα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεωρείται ως πολύ πιθανό το σενάριο υπεύθυνος για το διπλό χτύπημα να είναι βομβιστής καμικάζι
TU5






Η στιγμή της τραγωδίας (video)
Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε την πρώτη από τις δύο συνολικά φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Τουρκία, λίγο πριν ξεκινήσει ειρηνική πορεία Κούρδων.
 
Οι πρώτες στιγμές μετά τις εκρήξεις


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου