Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ «ΧΩΝΕΙ» Η ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ! Υψώνει το… μεσαίο της δάχτυλο για την Αμφίπολη!

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/10/pegasus_LARGE_t_1041_106415015_type11291.jpgΓια τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη έχει τοποθετηθεί δημόσια πολλές φορές η διάσημη Αμερικανίδα αρχαιολόγος, μέσω του λογαριασμό της στο Twitter.

Η Ντόροθι Κίνγκ δεν είχε κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον της για τον τύμβο Καστά, ούτε όμως και τη συμπάθειά της για την Κατερίνα Περιστέρη, στην οποία αναφερόταν συχνά.

Η διάσημη αρχαιολόγος, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες από παλαιότερα μηνύματα υπέρ της χώρας μας, είχε εκφράσει πριν από αρκετούς μήνες την εκτίμησή της ότι ο νεκρός της Αμφίπολης είναι ο Ηφαιστίωνας και πως το μεγαλοπρεπές μνημείο κατασκευάστηκε κατ” εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ως εκπλήρωση της δικής του επιθυμίας.
Έτσι, όταν χθες το απόγευμα η κυρία Περιστέρη αποκάλυψε πως ο τάφος της Αμφίπολης έγινε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος θέλησε με τον τρόπο αυτό να τιμήσει τον αδελφικό του φίλο, πιστό συνοδοιπόρο και συμπολεμιστή Ηφαιστίωνα, η Ντόροθι Κινγκ έσπευσε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις μέσα από τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρομίζουν την Αμφίπολη», έγραψε η Κινκ, συνοδεύοντας το σχόλιό της με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μια κυρία να υψώνει το… μεσαίο της δάχτυλο αλλά και με το hashtag #teamPeristeri.

Καταγραφή
 

Με τον τρόπο αυτό η αρχαιολόγος απάντησε σε όσους δεν πίστευαν ότι ο Τύμβος είχε χτιστεί για τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Ηφαιστίωνα.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου