Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ξεκίνησε η εποχή Μητσοτάκη στη ΝΔ Τα αλλάζει όλα στη ΝΔ ο Κυριάκος: Συνέδριο θέσεων και ανασυγκρότησης στις 26-28 Φεβρουαρίου

Βλέπει την Τρίτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά - Μένει μέχρι το συνέδριο ο Παπαμιμίκος 
Ως έμπειρος πολιτικός που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει να μη χάνει χρόνο, αλλά και να μη βιάζεται. Με αυτή τη γνώση, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο νέος ηγέτης της κεντροδεξιάς θέλει να ετοιμάσει τη ΝΔ ώστε «σε χρόνο dt, εντός των ερχόμενων 111 ημέρων»  να μπορεί να κερδίσει εκλογές και να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να δει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει πριν από την ώρα της. «Έχει δει την τύχη όσων βιάστηκαν, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει χρόνο η χώρα» επισήμανε στο protothema.gr συνεργάτης του.


Παραλαμβάνοντας τη ΝΔ από τον Γιάννη Πλακιωτάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως άμεσο στόχο «η ΝΔ να εκφράσει τους πολίτες της κοινής λογικής που αντιμάχονται τον λαϊκισμό». «Θα έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από κρίση. Δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μου να εξασφαλίσω την ενότητα αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση» είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα


Σε συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες είναι από το πρωί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η ΚΟ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνέδριο στις 26- 28 Φεβρουαρίου
Για να πετύχεις στους στόχους του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει επίσης ότι πρέπει να κινηθεί σε δύο επίπεδα: το συμβολικό και το ουσιαστικό. Στο πλαίσιο αυτό, θα ξεκινήσει τη θητεία του επισκεπτόμενος τους προκατόχους του: τον Κωναταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Βασική επιδίωξη είναι να αποφύγει τον διχασμό του κόμματος και την αποκοπή ή την αποξένωση της καραμανλικής πτέρυγας.

Κομβικής σημασίας είναι οι επιλογές προσώπων που θα κάνει στη Βουλή, όπου θα δώσει και το αντιπολιτευτικό του στίγμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πάντως, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από μία... παραμονή. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα παραμείνει στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, μέχρι το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Επιπλέον συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ισχύει η δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ημέες και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόματος θα ανακοινώσει την αποφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα το τακτικό συνέδριο του κόμματος. Από τις αρχές του νέου μήνα θα τεθεί σε διαβούλευση και το νέο κατασταστικό που θα περιλαμβάνει θητείες για όλους.

Έτοιμος και για εκλογές

Στο συνέδριο που θα ακολουθήσει θα προκύψει και το νέο οργανωτικό πλαίσιο, το «σχήμα πλεύσης» της ΝΔ στη νέα εποχή. Στόχος είναι οι οργανώσεις να έχουν ανασυγκρητηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και ως τέλος Απριλίου να έχουν στελεχωθεί και τα νέα όργανα. Ώστε από τον Μάιο η ΝΔ να είναι έτοιμη δια παν ενδεχόμενο.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φύγει από την ακριβή Συγγρού και θα ξεκινήσει οικονομική εξόρμηση ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να γίνουν οι σχεδιασμοί πράξεις. Προκειμένου να τονίσει την αξιοπιστία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει η κρατική χρηματοδότηση να καλύπτει τις υποχρεώσεις του κόμματος προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του, αλλά και τις δόσεις των οφειλών προς τις τράπεζες.

Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο προεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ. Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό το οποίο θα είναι στην Κύπρο.

Ολόκληρη η δήλωση Μητοτάκη στην τελετή παράδοσης- παραλαβής

«Ευχαριστώ για τα θερμά λόγια. Θέλω να σε συγχαρώ για το  έργο σου (σ.σ. αναφέρεται στον Γιάννη Πλακιωτάκης) ως μεταβατικός πρόεδρος, με αξιοπρέπεια και ποιότητα στάθηκες στο  ύψος των περιστάσεων το κόμμα σου ειναι υπόχρεο. Ευχαριστώ και τον κ. Τραγάκη, διεξήγαγε τις εκλογές με αρτιότητα χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Ευχαριστώ όλα τα μέλη ΚΕΦΕ και εθελοντές του εθελοντές του κόμματος.  Απέδειξαν ότι το κόμμα εχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς θα στηριχτούμε. Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει  τις βασικές αξίες που υπηρέτησε.  Η ΝΔ θα ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξια παράταξη  που θα εκφράσει του πολίτες της κοινής λογικής απέναντι στο λαικισμό. Σύντομα θα καταθέσουμε την εναλλακτική κυβερνητική πρότασή μας. Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω την ενότητα και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνση. Με τη στήριξη όλης της ΚΟ θα πετύχουμε το στόχο μας γιατί ειναι συλλογικός στόχος. Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στο  κομμα αλλα το 2016 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου