Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Οι αγρότες «πολιορκούν» την κυβέρνηση - Γέμισε τρακτέρ η Ελλάδα(Βίντεο-Φωτο)

 Έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες - Απειλούν με κάθοδο στην Αθήνα αν δεν δικαιωθούν - Δείτε το χάρτη με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Εθνικές οδοί και τελωνεία έκλεισαν οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που τους αφορούν και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό αλλά και για το φορολογικό.
 

Μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα μπλόκα πλησιάζουν τα 50 με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι τις επόμενες μέρες θα στηθούν περισσότερα.

Το μεγαλύτερο από αυτά βρίσκεται στην Νίκαια Λάρισας όπου περίπου 3.000 τρακτέρ απέκλεισαν την Εθνική Οδό το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσέλευση τρακτέρ στην περιοχή - οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει πλέον τις δυο χιλιάδες - με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο, τόσο επί της ΠΑΘΕ οπού έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά, αλλά πλέον και στον παράδρομο, όπου επίσης έχουν παραταχθεί τρακτέρ προκειμένου να χωρέσουν όλα. Γι’ αυτό και η διακοπή της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει στην περιοχή και η κυκλοφορία για 30 χλμ περίπου, διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει υποδείξει η Αστυνομία.
Από τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί κατά τόπους αυτά που ξεχωρίζουν ωε προς την κομβική θέση τους είναι το μπλόκο των Τεμπών, το μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, το μπλόκο στον Προμαχώνα, το μπλόκο στα Φάρσαλα και τα μπλόκα στα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους.
Στο μεταξύ ανοικτή είναι πλέον η ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης έως και την διασταύρωση Στομίου που είχε κλείσει νωρίτερα από το μπλόκο των αγροτών.
Ωστόσο σημειώνεται ότι αύριο Σάββατο, αναμένεται να κλείσουν στις 12:00 τα Τέμπη λόγω συνέλευσης για τα μπλόκα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί εκεί.
Έκαψαν σημεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες
Εξαγριωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πανσερραϊκή αγροτική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που αρχικά κατευθύνθηκε στο βουλευτικό γραφείο της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και ακολούθως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί αγρότες έκαψαν συμβολικά σημαία του Σύριζα (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκαναν τον Τσίπρα... τζιχαντιστή
Τρεις από τους αγρότες φόρεσαν μάσκες του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κατρούγκαλου…
Στους ρόλους των θυμάτων ένας κτηνοτρόφος και ένας αγρότης φορώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή που προκαλεί…τρόμο καθώς έχει συνδεθεί με τις αποτρόπαιες πράξεις του ISIS.



Αγρότες περικύκλωσαν τρεις βουλευτές στο αεροδρόμιο της Καστοριάς
Μία... έκπληξη περίμενε τους τρεις βουλευτές Μ. Αντωνίου από τη Ν.Δ, Ολ. Τελιγιορίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μ. Δημητριάδη επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ.



Αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καστοριάς, και ζητούσαν από τους βουλευτές να πάρουν θέση για ασφαλιστικό. Απαιτούσαν μάλιστα να τους πουν αν θα το ψηφίσουν. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Τα μπλόκα στην Βόρεια Ελλάδα
Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σερρών και επιδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών του Σύριζα.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.
Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Σήμερα έγινε και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας.
Στο νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πεστριτσίου.
Στο Νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το σημείο που θα ενωθούν. Σήμερα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά - Έδεσσα στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβια στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών - Έδεσσας.
agrotes malgara copy
Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα, είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα στο τι μέλει γενέσθαι σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και κλείνουν συμβολικά το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για όχι περισσότερο από δύο ώρες.
Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ.
Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, έχοντας παρατάξει 200 τρακτέρ -μέχρι στιγμής- στον κόμβο των Νέων Μουδανίων. Σήμερα πραγματοποιήθηκε και συμβολικός αποκλεισμός μισής ώρας.
Το Σάββατο στα Τέμπη καθορίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, την τελευταία που πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς στα οδοστρώματα και αύριο στη μεγάλη συνάντηση που οργανώνεται στα Τέμπη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας, φαίνεται ότι «θα αποφασιστεί το επ’ αόριστον κλείσιμο των δρόμων», όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν διάφοροι αγροτοσυνδικαλιστές από διαφορετικά μπλόκα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, του Αθηναϊκού Πρακτορίου, αγροτοσυνδικαλιστές επισήμαναν ότι «οι δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μας καθησύχασαν, αλλά μας εξαγρίωσαν ακόμα παραπάνω και πλέον οι κινητοποιήσεις μας θα φτάσουν μέχρι το τέλος». Με ποιηματάκια «θέλουνε να τους πληρώνουμε ευρωπαϊκά και να μας πληρώνουν τριτοκοσμικά», αλλά και με συνθήματα, όπως «λέμε ναι στο σύμφωνο επιβίωσης» και «μην μας στερείτε την ελπίδα», «μην ερημώνετε την ύπαιθρο», οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δεν προτίθενται να φύγουν από τα μπλόκα, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και ασφαλιστικό, όπως οι ίδιοι υπογράμμισαν.
Καθημερινά και επ' αόριστον ο ολιγόωρος αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12:00 έως τις 14:00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου