Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ-ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ:ΑΥΓΑ,ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ! ΥΠΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΚΡΑΤΟΥΝ “ΟΜΗΡΟ” ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ! ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ:ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ!ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Από το makeleio

Ήταν να μην γίνει η αρχή και δοθεί το παρασύνθημα.Προειδοποιήσουν τόσες μέρες για κινητοποιήσεις την Τετάρτη.

Έτσι κι έγινε.Πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού. Ραντεβού στα μπλόκα δίνει όλη η Ελλάδα….
17:36: ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ: Δεν τους πτοεί το κρύο και η βροχή! Οι αγρότες της Δυτικής Αχαίας παρέταξαν τα τρακτέρ τους και δηλώνουν “έτοιμοι για μάχη”!

Δεν τους πτοεί η βροχή και οι άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι αγρότες της Δυτικής Αχαίας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και είναι πανέτοιμοι όπως δηλώνουν να κλείσουν ακόμη και την Πατρών – Πύργου αν δοθεί το σύνθημα από κεντρικά. Διαβάστε περισσότερα, δείτε φωτο και βίντεο ΕΔΩ

17:00 Σε ΕΞΕΛΙΞΗ η μεγάλη προέλαση των Αγροτών στα Τέμπη – Με “άρματα μάχης”…τα τρακτέρ!!

Εκατοντάδες τρακτέρ… Λαρισαίων αγροτών οδεύουν προς τα Τέμπη, υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας και αναμένεται να φθάσουν στον προορισμό τους μέσα στην επόμενη ώρα. Σύμφωνα πάντως με τους συντονιστές της μεγάλης εξόδου για το μπλόκο των Τεμπών, θα χρειαστούν περίπου… Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

15:59:Δεν “μασάνε” από κρύα και χιόνια! Στην Ανθήλη το μπλόκο των αγροτών της Φθιώτιδας
Alert-Αποφάσισαν να μείνουν όλη τη νύχτα στη λεωφόρο Νίκης οι αγρότες

15:00
ΕΞΑΓΡΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-2.000 άτομα πολιορκούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή-Xεσ@ένος ο Αποστόλου

ΤΩΡΑ: Αγρότες του Λαγκαδά κατευθύνονται στο Δερβένι
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ:Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από αγρότες σε χωριά της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Δείτε στον χάρτη τα σημεία στα οποία έχουν συγκεντρωθεί στην Βόρεια Ελλάδα:


ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ οι αγρότες στην Κρήτη με τον Αlexis: Μας ντροπιάζει ο Τσίπρας -Να φύγει από βουλευτής Ηρακλείου, να πάρει άλλη έδρα!

13:41
ΤΩΡΑ: Κλείνουν την Εγνατία στον κόμβο Κερδυλλίων οι αγρότες των Σερρών (ΦΩΤΟ)

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ στην Εθνική οδό στην ΑΡΤΑ από αγρότες και κτηνοτρόφους- Έκαψαν σανό και πέταξαν γάλα!



Η λεωφόρος Νίκης ”κοκκίνισε”! Δείτε τι έγινε από τους πυρσούς των αγροτών, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και δηλώνουν αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις…





ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ-Στους δρόμους οι αγρότες – Παρατάσσουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας!

ΓΕΜΙΣΕ η παραλία στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με αγρότες-ΜΕ ΠΥΡΣΟΥΣ στα χέρια ΕΚΛΕΙΣΑΝ τους γύρω δρόμους! (βίντεο-φωτο)

Μπαράζ κινητοποιήσεων

ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ:Γέμισαν με καΐκια οι ψαράδες τον Θερμαϊκό στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)



Δεν υποχωρούν αν δεν δικαιωθούν!Αυτή την στιγμή κατεύθασαν οι αγρότες από τα Μάλγαρα με τα αγροτικά τους οχήματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες θέλουν να κατευθυνθούν στην Λεωφόρο Νίκης, όπου από νωρίς στο λιμάνι υπάρχουν σκάφη από αλιείς. Σκοπός είναι να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν μαζί.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ-Οι αγρότες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνονται στη Λεωφόρο Νίκης (ΦΩΤΟ)

Ο κύκλος των δυναμικών κινητοποιήσεων οι οποιες περιλαμβάνουν μπλόκα, πορείες σε αστικά κέντρα και αποκλεισμούς ακόμα και εφοριών ξεκινά σήμερα για τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας. Οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνουν το στήσιμο δύο μπλόκων στην Πατρών Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαγιάς και στο ύψος του Αγγελόκαστρου, ενω οι αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να στήσουν το δικό τους μπλόκο κοντά στο Μεγανίτη.
Δυναμική η παρουσία των αγροτών στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων- Δήλωση Περιφερειάρχη Αλ.Καχριμάνη (φωτο-βίντεο)

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ-Στους δρόμους οι αγρότες – Παρατάσσουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας!

Προηγούμενη ενημέρωση : 10:57

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες οι αγρότες κρατούν όμηρο τον Αποστόλου. Αποφασισμένοι για όλα. Εξαγριωμένοι….Σκηνές έντασης τις τελευταίες ώρες στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με ενημέρωση του bloko.gr από αστυνομικό, ο οποίος κοινοποίησε και την φωτογραφία κορυφής, νωριτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή, και δέχτηκε άγρια επίπθεση και προπηλακισμό από τους αγρότες.

Πολύ σύντομα αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν με ευρεία χρήση χημικών να λύσουν την πολιορκία.

2.000 ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ πολιορκούν τον Αποστόλου : ΑΥΓΑ και ΧΗΜΙΚΑ στη ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό.

Σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται σήμερα από τις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους. Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή.



Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί. Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν.

Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Με εντολή του υπουργού απαγορεύτηκαν η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης αγροτών και υπουργού, που είναι σε εξέλιξη.

xronos.gr






Ηράκλειο: Αγρότες πέταξαν αυγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισοδιακό επίλογο είχε η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών. Μετά την κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ, αντιπροσωπεία των αγροτών μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε έντονο λεκτικό επεισόδιο αγροτών με το γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Παυλιδάκη, κι ακολούθως κάποιοι από τους αγρότες πέταξαν αυγά στα γραφεία του κόμματος.

Πάντως, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.

Μετά το σημερινό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο από αντιπροσωπεία των αγροτών, αύριο στις 11.00 το πρωί μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του ΟΓΑ.

Επόμενο βήμα των διαβουλεύσεων, το Σάββατο στις 11.00, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου θα γίνει συνάντηση με τους οινοποιούς με θέμα τον ΕΦΚ στο κρασί. Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί και οι βουλευτές, με φόντο την πρωτοφανή στα χρονικά των οινοποιείων κινητοποίηση, με το λουκέτο σε όλα τα οινοποιεία, στις 25 Ιανουαρίου.

Τέλος στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν πορεία από τηνΟΑΣΝΗ ως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Έστησαν λαϊκή αγορά απέξω!



Μια μικρή λαϊκή αγορά στήθηκε μπροστά από το υπουργείο Εργασίας απο αγρότες-παραγωγούς, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως υποστηρίζουν. Η πρωτοβουλία αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών έχει συμβολικό χαρακτήρα και τα προιόντα συνολικά τριών τόνων που έχουν στήσει στους πάγκους θα μοιραστούν δωρεάν στους περαστικούς.



ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ-Διαμαρτυρία αγροτών παραγωγών έξω από το υπουργείο Εργασίας-Έστησαν λαϊκή αγορά! (φωτο makeleio.gr)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ούτε το χιόνι δεν τους σταματά!

Αποφασισμένοι να παραμείνουν πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει, για σήμερα, στα Τέμπη, είναι οι αγρότες του Νομού Λάρισας, παρά τη συνεχή χιονόπτωση στον νομό που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, η ώρα εκκίνησης των τρακτέρ από τα έξι σημεία προσυγκέντρωσης υπολογίζεται ότι θα καθυστερήσει ένα δίωρο περίπου. Δηλαδή ενώ αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσουν γύρω στις 10 το πρωί, η ώρα εκκίνησης μετατέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι καθώς αναμένεται και σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ-Τέμπη:Στήνουν μπλόκο για ασφαλιστικό και φορολογία!

ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΗ-Αρχίζουν τα μπλόκα των αγροτών και στη Μαγνησία

ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ οι αγρότες! ΣΥΣΩΡΕΥΟΥΝ δυνάμεις και υπόσχονται ανοιχτούς δρόμους μέχρι ΤΕΛΟΣ της εβδομάδας!
ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ:Γέμισαν με καΐκια οι ψαράδες τον Θερμαϊκό στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)
Οι αγρότες έκαναν πορεία στο Άργος και έστησαν μπλόκο στο Κουτσοπόδι (βίντεο&φωτο)

Το λιμάνι της Νάξου έχουν αποκλείσει οι αγρότες του νησιού,εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για το 23% στο ΦΠΑ, τον τριπλασιασμό στις εισφορές τους, ενώ σε μία προσπάθεια να δείξουν την απόγνωση τους έχυσαν γάλα μπροστά από το λιμάνι της Νάξου.

Την πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Ρόδου κατέλαβαν το μεσημέρι, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς. Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 από την περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου βρίσκεται ο αγροτικός πληθυσμός του νησιού, και το μεσημέρι έφθασαν στο κέντρο της πόλης, κλείνοντας τον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο.

Παράλληλα στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι επιστημονικοί φορείς που θίγονται από το ασφαλιστικό οργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11:30 στα Προπύλαια. Η ΓΣΕΕ που εξήγγειλε γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου καλεί όλους όσοι θίγονται από τη λαίλαπα του ασφαλιστικού να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης. H ΓΣΕΒΕΕ καλεί την ίδια ημέρα τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου