Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η Μέρκελ ήθελε να πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης αμέσως μετά το δημοψήφισμα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης του Ιουλίου 2015, τότε που διακυβευόταν η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ  και τα σχέδια που είχαν Μέρκελ - Σόιμπλε να πετάξουν με εκβιαστικό τρόπο την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης  
Την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είχε υιοθετήσει το καλοκαίρι και αμέσως μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

AdTech Ad
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή» της Κυριακής, το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015, κατά την Γερμανίδα Καγκελάριο δεν άφηνε ανοικτό κανένα παράθυρο διαλόγου για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, με αποτέλεσμα να υιοθετήσει την πρόταση του Σόιμπλε.  
Μάλιστα όπως αναφέρεται η Γερμανίδα Καγκελάριος άλλαξε γνώμη κατά την συνάντηση της με τον Γάλλο Προεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Πιο συγκεκριμένα, μια μέρα μετά το δημοψήφισμα στην  Ελλάδα οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει την συγκεκριμένη πρόταση  –για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη- στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, παγώνοντας» την ατμόσφαιρα.
Η αντίδραση του Φρανσουά  Ολάντ στη πρόταση της Μέρκελ ήταν έντονη απορρίπτοντας την αμέσως λέγοντας στην καγκελάριο ότι κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας και ότι η έννοια της «προσωρινής» εξόδου ήταν πλασματική-η απόφαση για Grexit, θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.
Πέντε ημέρες μετά το συγκεκριμένο δείπνο, στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου