Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ζητάει και τα ρέστα ο Μπαλαούρας για τη «Μακεδονία» - Με... διευκρινιστική ανακοίνωση, επιβεβαιώνει την προηγούμενη δήλωσή του

Επιτίθεται στη ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι απομόνωσε και έκοψε φράσεις των όσων είπε, για να «χτυπήσει» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό
«Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται». Έτσι τιτλοφορεί ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, τη γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, επιχειρώντας να διευκρινίσει τις δηλώσεις του περί Μακεδονίας.


Στη δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να... ζητάει και τα ρέστα, καθώς, την ώρα που υφίσταται κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση για απεμπόληση της εθνικής γραμμής για το όνομα της ΠΓΔΜ, επιλέγει να απαντήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το οποίο λέει: «Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξή μου στο ρ/σ "Παραπολιτικά". Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό».

Και συνεχίζει ο κ. Μπαλαούρας στη διευκρινιστική του δήλωση: «Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

»Ακολουθούν τα  απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:

1. Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει...

2. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.

3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: "Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα... ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..."

«Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση
» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλαούρας είπε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα απέρριπτε το όνομα «Μακεδονία», χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό, με αποτέλεσμα να τον «αδειάσει» το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του εκτός γραμμής.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου