Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Την μόνιμη πλέον εγκατάσταση στων Ρώσων στην Συρία, επισημάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ με την υπογράμμιση ότι μια μόνιμη απειλή για την ακεραιότητα της Τουρκίας είναι πλέον γεγονός στα νότια σύνορα της.
Το γεγονός της μόνιμης εγκατάστασης στων Ρώσων στην Συρία και ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο στο νέο συριακό κράτος, επιβεβαιώνει και η είδηση που μεταδίδεται από τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων ότι η Ρωσία ανέλαβε να συντάξει το νέο συριακό σύνταγμα με το οποίο θα κυβερνήσει το συριακό καθεστώς μετά την εκκαθάριση της χώρας από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές, που στηρίζονται από την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, στο νέο αυτό σύνταγμα η Συρία μετονομάζεται από «Αραβική Δημοκρατία της Συρίας», σε σκέτο «Δημοκρατία της Συρίας», με την πρόθεση να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στις μειονότητες και κυρίως στους Κούρδους που θα έχουν αυξημένη αυτονομία στις περιοχές όπου πλειοψηφούν.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του νέου ρωσικής κατασκευής συριακό σύνταγμα, θα είναι ότι θα προβλέπεται η αποκατάσταση όλων των δημοκρατικών ελευθεριών για τις θρησκευτικές μειονότητες και κυρίως για τις διάφορες χριστιανικές ομάδες, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τους φανατικούς ισλαμιστές.
Τέλος και στο θέμα της επίσημης γλώσσας θα αναγνωριστούν εκτός από τα αραβικά και τα κουρδικά, ενώ θα δοθεί αυξημένη δικαιοδοσία και στις άλλες γλώσσες που μιλιούνται στην νέα Δημοκρατία της Συρίας.
Το νέο αυτό σύνταγμα που θα εδραιώνει και την παρουσία και προστασία της Ρωσίας στην νέα Συρία, θα δοθεί προς ψήφιση τον ερχόμενο Αύγουστο όπου όπως αναμένεται θα έχει ήδη ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους διαφόρους εγκληματίες ισλαμιστές.
Η Ρωσία ήρθε και θα μείνει στην Συρία, στην ανατολική Μεσόγειο, με ότι αυτό σημαίνει και για εμάς εδώ στην Ελλάδα.
suriyede-rus-gucleri,RWl8SqpnyEmY3D4wdh3DCw
Suriye deki Rus Güçleri = Οι Ρωσικές Δυνάμεις στην Συρία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου