Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε την έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ ΠτΔ: Ευγνωμοσύνη στη Ρωσία για στήριξη σε Κυπριακό και οικονομία

Λεμεσός: Την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη θέση αρχής που τηρεί παραδοσιακά η Ρωσία στο Κυπριακό εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την παραδοσιακή θέση αρχής της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αρχών για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Πρόσθεσε ότι «θα ήταν παράλειψη μου αν δεν εξέφραζα ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη προς το ρωσικό λαό, ιδιαίτερα στη δραστήρια ρωσική κοινότητα στην Κύπρο, όπως και στη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα, για την ψήφο εμπιστοσύνης που εξέφρασαν προς την Κύπρο, την οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα κατά τα τελευταία τρία χρόνια ιδιαίτερα.

Αυτή είναι μια πλέον σημαντική πράξη επίδειξης της αρχής της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας» επεσήμανε.

Επεσήμανε επίσης ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ρωσία το 2015, χαρακτηρίζοντας την ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων, και κατά την οποίαν επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς καθώς και για ενδυνάμωση του διαλόγου και της συναντίληψης σε περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Έχουμε πρακτικά και ποιοτικά ενισχύσει τη συνεργασία μας μέσω της υπογραφής αριθμού διμερών συμφωνιών στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας, της δικαιοσύνης καθώς και του Προγράμματος Κοινής Δράσης 2015-2017», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η δική του παρουσία εκεί αποτελεί απτή απόδειξη της μεγάλης σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, στη συνεργασία των δύο χωρών «η οποία συνεχίζει να αναβαθμίζεται και να εμπλουτίζεται».

Πρόσθεσε ότι το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως μια εκδήλωση που εδραιώνει την ενότητα, την κοινωνική συνοχή και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών Κύπρου – Ρωσίας.

Κάλεσε, επίσης, τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διαβιβάσει την εκτίμηση του προς τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ και τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του λαού της Ρωσίας.

Τέλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ που είναι, μεταξύ άλλων, η η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ρωσόφωνη εφημερίδα στην Κύπρο Vestnik Kipra, και ο Δήμος Λεμεσού.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου