Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα του Brexit: Καλή τύχη Βρετανία - ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟ ΣΟΚ (Εικόνες)

«Σεισμός», «Είμαστε έξω», «Τι στο διάβολο γίνεται τώρα;». Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους των ξένων εφημερίδων, στα πρωτοσέλιδα του Brexit.
Στα περισσότερα φιγουράρει ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση να θέσει σε δημοψήφισμα το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ, το αποτέλεσμα του οποίου προκαλεί τριγμούς σε όλον τον κόσμο και ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού έως τον Οκτώβριο.

Το θέμα βέβαια πρωτοστατεί και στα πρωτοσέλιδα και τα εξώφυλλα σε όλον τον κόσμο. Από τα πιο χαρακτηριστικά, εκείνο της Le Monde, στο οποίο φιγουράρει ο Μπόρις Τζόνσον. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου- και ηγέτης του «στρατοπέδου» υπέρ του Brexit- κρέμεται από ένα σύρμα, σε κάποιες από τις πολλές περίεργες εμφανίσεις που έχει κάνει. Ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας, λιτός, αλλά με ισχυρό μήνυμα. «Καλή τύχη».

«Η Ευρώπη είναι νεκρή. Ζήτω η Ευρώπη;», είναι ο τίτλος του Spiegel, με την βασίλισσα Ελισάβετ στο εξώφυλλο και τον τίτλο να παραπέμπει στο «Η βασίλισσα είναι νεκρή, ζήτω η βασίλισσα».

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της Bild, που κυκλοφόρησε με τη βρετανική σημαία σε ασπρόμαυρο φόντο και με λευκά γράμμα το «ΟUTsch». «Ελπίζαμε μέχρι τέλους, μάταια. Το Brexit έρχεται. Η Γερμανία χάνει έναν από τους πιο σημαντικούς εταίρους της στην ΕΕ», γράφει η γερμανική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της. «Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μήνες, ίσως και χρόνια αβεβαιότητας», συμπληρώνει, ενώ έχει και μία καταχώρηση που... καλωσορίζει τους Βρετανούς μετανάστες στη Γερμανία. «Μπορείτε να είστε σίγουροι για ένα πράγμα. Αν εγκαταλείπετε το νησί σας εξαιτίας του Brexit, σας εγγυόμαστε ένα καλωσόρισμα στη Γερμανία», αναφέρει.













Φωτογραφίες: Twitter

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου