Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΜΙΑ ΣΚΑΝΕ ΟΙ «ΒΟΜΒΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Ν.Σαρκοζί: «Δημοψήφισμα για αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ εάν εκλεγώ πρόεδρος»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το   pronews
 
«Ξηλώνεται» η ΕΕ καθώς ουδείς σώφρον λαός δεν επιθυμεί να παραμείνει κάτω από την γερμανική κυριαρχία και έτσι ο Ν.Σαρκοζί που διεκδικεί με πολύ σοβαρές αξιώσεις την εκλογή του για δεύτερη φορά στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι και αυτός θεωρεί πιθανή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Γαλλία τύπου «Brexit» για την παραμονή ή όχι  της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που έρθει και πάλι στην εξουσία.
 
«Δεν αποκλείω το δημοψήφισμα... Αλλά η λύση στα προβλήματα της Ευρώπης, δεν είναι το δημοψήφισμα. Εμείς δεν θα σταθούμε σε μια καρέκλα φωνάζοντας δημοψήφισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM.
 
Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζί  μίλησε για την  ανάγκη «επανίδρυσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προτείνοντας μάλιστα  στη Γερμανία μια γαλλο-γερμανική ηγεσία.
 
Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στα τέλη Αυγούστου ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την γαλλική προεδρία το 2017.
 
Φυσικά δεν ο Ν.Σαρκοζί επιχειρεί να «ψαρέψει» στην δεξαμενή ψήφων του Εθνικού Μετώπου αλλά θέλει να εκβιάσει και το Βερολίνο να παραδώσει μέρος της πολιτικής κυριαρχίας του και να μοιραστεί την απόλυτη εξουσία του στην Ευρώπη με το Παρίσι.
 
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί το κρίσιμο ιταλικό δημοψήφισμα στο οποίο εάν ο ιταλικός λαός πει όχι στις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει ο Μ.Ρέντσι τότε ο Ιταλός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί και ο πρώτος δημοσκοπικά Μπέπε Γκρίλο παραμονεύει.
 
Ο Μ.Γκρίλο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει την Ιταλία εκτός ΕΕ.
 
Τώρα η συζήτηση αυτή ανοίγει και στην Γαλλία. Απλά όλοι έχουν κουραστεί επειδή η Γερμανία τρώει ολόκληρη την ευρωπαϊκή «πίτα» επιβάλοντας εκμηδενιστική φτώχια στους υπόλοιπους και ειδικότερα στις χώρες του Νότου.
 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Α.Τσίπρας σήμερα σε συνέντευξή του στην WSJ δήλωσε ότι «θα μπει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης» σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου