Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Οι τζιχαντιστές κήρυξαν πόλεμο στα… γατάκια: Επίσημη φετβά για την εξόντωσή τους - Παρότι κάποτε τα χρησιμοποιούσαν για την προπαγάνδα τους

Σύμφωνα με απόφαση οι γάτες είναι αντίθετες στην οπτική και την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους 
Μπορεί για αρκετό καιρό και στο πλαίσιο της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους οι τζιχαντιστές να χρησιμοποιούσαν τρυφερές εικόνες με χαριτωμένα γατάκια για να προσελκύσουν επίδοξους μαχητές, αλλά η περίοδος αγάπης στα χνουδωτά τετράποδα έχει παρέλθει.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumeria ειδική επιτροπή του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη κήρυξε φετβά κατά των γάτων και ζητά την εξόντωσή τους αν εντοπιστούν εντός του χαλιφάτου.


Όπως ανέφεραν οι «σοφοί» της τρομοκρατικής οργάνωσης οι γάτες «είναι αντίθετες στην οπτική, την ιδεολογία και τα πιστεύω» της τζιχάντ.

Βέβαια, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η ισλαμική παράδοση, ενώ σύμφωνα με το θρύλο ο προφήτης Μωάμεθ αγαπούσε τις γάτες σε τέτοιο βαθμό που όταν η γάτα Μουέζα αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του, έκοψε το ύφασμα από την φορεσιά του για να μην την ξυπνήσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά καιρούς κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο εικόνες τζιχαντιστών που έπαιζαν, χάιδευαν ή φρόντιζαν γάτες, ενώ πολλές ήταν οι φωτογραφίες με εκείνες που κοιμόντουσαν ήρεμες μέσα σε ζώνες με εκρηκτικά, ή έχοντας στην αγκαλιά τους ακόμα και χειροβομβίδες.

Εντούτοις, η απόφαση απαγορεύει στους κατοίκους της Μοσούλης να έχουν στις κατοικίες τους γάτες και τους καλεί να επιβάλλουν τη φετβά και να μην αντισταθούν σε ενδεχόμενη έρευνα για τον εντοπισμό και τη θανάτωση των ζώων.

«Το ΙΚ κάλεσε τους κατοίκους της Μοσούλης να υπακούσουν στην φετβά και να μην την παραβιάσουν. Το ΙΚ εξέδωσε δεκάδες φετβά στη Μοσούλη βασισμένες στην οπτική, την ιδεολογία και τα πιστεύω», ανέφερε το δίκτυο Al Sumaria.




ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου