Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Επτά τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών

Σε συνέχεια των χθεσινών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσών σε ύψος μόλις 30 μέτρων ( 100 ποδιών).
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως ανατολικά της Χίου στις 10:59 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 30 μέτρων και εξήλθε 1 λεπτό αργότερα από το FIR Αθηνών.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 1 ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά MIRAGE-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.
Σε μία περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή (στις 14:10 βορειοδυτικά της Σάμου).

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου