Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μάρτης… γδάρτης! Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα(Βίντεο)

«Γαλάτεια»: Tο τρίτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό της χρονιάς - Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ – Ισχυρές βροχοπτώσεις χτυπούν ήδη τα δυτικά - Πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πόσο θα διαρκέσουν και πότε θα επανέλθει η Άνοιξη
Την παροιμία που θέλει τον Μάρτη να είναι… «κακός παλουκοκάφτης» επιβεβαιώνει το κύμα κακοκαιρίας που φτάνει στην Ελλάδα από τα δυτικά.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και σύμφωνα με τις προγνώσεις για 3 τουλάχιστον ημέρες η χώρα θα είναι στο επίκεντρο του βαρομετρικού.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (06/03/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. 
Πιο αναλυτικά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:
Α. Αύριο Τρίτη (07/03) από το μεσημέρι τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από το βράδυ τη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τις υπόλοιπες περιοχές.
Β. Την Τετάρτη (08/03) τις περισσότερες περιοχές της χώρας βαθμιαία, όμως τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Γ. Την Πέμπτη (09/03) τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο.
Τα φαινόμενα βαθμιαία την Παρασκευή (10/03) θα εξασθενήσουν.
Το φαινόμενο Γαλάτεια

Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη (7/3)

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα την Τρίτη, 7 Μαρτίου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα αναπτυχθούν στην Αττική και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Βαθμιαία αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές βροχές. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανότατα να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 13 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 ως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 ως 18 βαθμούς κελσίου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου