Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κύπρος:ΠτΔ: Με φοβίζει θερμό επεισόδιο μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα

Την άποψη ότι η διακοπή των ενδοκοινοτικών συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, με την αποχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς, έγινε για να εξυπηρετηθούν οι βλέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει του συνταγματικού δημοψηφίσματος του επόμενου μήνα, διατυπώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο CNN Greece, που θα μεταδοθεί αύριο, 17 Μαρτίου.
 

Ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει συναφώς, ότι θέλει να πιστεύει πως ο συνομιλητής του, Μουσταφά Ακιντζί, «επεδίωκε ειλικρινώς τη λύση».

«Η αποχώρηση των Τ/κ από τις συνομιλίες σχετίζεται με τις επιδιώξεις Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου», είπε. Συνδέοντας μάλιστα την μάχη στις τουρκικές κάλπες, από τις οποίες ο Τούρκος Πρόεδρος φιλοδοξεί να βγει νικητής με σχεδόν απόλυτες υπερεξουσίες στη φαρέτρα του, με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου.

«Με φοβίζει η περίοδος από τώρα έως το τουρκικό δημοψήφισμα και η προσπάθεια να συσπειρωθεί ή να δημιουργηθεί ένα κλίμα φανατισμού μέσα στην τουρκική κοινωνία», είναι η φράση που του αποδίδεται σε μια διαφημιστική προαναγγελία της συνέντευξης που παραχώρησε στο ελληνόφωνο CNN στην Αθήνα.

Από τα λίγα επιλεγμένα αποσπάσματα που προβάλλονται στην ιστοσελίδα του CNN Greece, που λειτουργεί διαδικτυακά μόνο, όχι ως επίγειο ‘ή δορυφορικό κανάλι, σημειώνεται και η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν συσχετίζει τη λύση του Κυπριακού με τη θητεία του και τις προεδρικές εκλογές.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου