Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Εικόνες ντροπής στην Κνωσό: Ουρές ταλαιπωρίας και εκνευρισμός από τουρίστες(Βίντεο)

ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ

Οι εικόνες έξω από τον αρχαιολογικό χώρο είναι ... αποκαρδιωτικές καθώς, χιλιάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρά εκατοντάδων μέτρων περιμένοντας τη σειρά τους μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στο μνημείο.
Οι τουρίστες, που έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα για να δουν τις ομορφιές της χώρας μας, έφτασαν στο σημείο να περιμένουν ακόμα και μέσα στο δρόμο όπου κινούνται αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τουρίστες κάθε ηλικίας πήγαν να θαυμάσουν το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού Πολιτισμού και υπέστησαν ταλαιπωρία πολλών ωρών. Περίμεναν υπομονετικά δεκάδες μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο για ένα πολυπόθητο εισιτήριο, αφού και πάλι μόνο ένα ταμείο ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε τον κόσμο. Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν εμφανής, ενώ αρκετοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά δεν άντεχαν να περιμένουν και αποχωρούσαν.
kriti1
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι καινούργιο είχε αναδειχτεί ξανά τις προηγούμενες ημέρες ενώ έφτασε ακόμα και στη βουλή. Δυστυχώς όμως, η εικόνα παραμένει η ίδια! Εικόνα ντροπιαστική για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας.
Δείτε το βίντεο: 

Πηγή cretalive.gr, neakriti.gr
ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου