Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το υπουργείο Ανάπτυξης βάζει τέλος στο χύμα λάδι και στα τραπέζια των εστιατορίων.
Στη θέση του οι ταβέρνες και τα εστιατόρια θα πρέπει υποχρεωτικά να σερβίρουν μικρές σφραγισμένες συσκευασίες μίας χρήσης με τυποποιημένο και εγκεκριμένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η χρήση επώνυμου λαδιού δεν αφορά το νωπό λάδι με το οποίο θα μαγειρεύονται τα φαγητά, αλλά το λάδι που στο εξής θα σερβίρεται στο τραπέζι εφόσον το ζητά ο καταναλωτής. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τον καταναλωτή, αν το εστιατόριο αποφασίσει να το χρεώσει, όμως μιλάμε για επιβαρύνσεις μικρότερες του ενός ευρώ από τη στιγμή που το κόστος εμφιάλωσης δεν ξεπερνά τα 30 με 50 λεπτά για φιάλες των 100-250ml.
Βάσει της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.
ΠΗΓΗ newsbeast
Στη θέση του οι ταβέρνες και τα εστιατόρια θα πρέπει υποχρεωτικά να σερβίρουν μικρές σφραγισμένες συσκευασίες μίας χρήσης με τυποποιημένο και εγκεκριμένο ελαιόλαδο, σύμφωνα με άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η χρήση επώνυμου λαδιού δεν αφορά το νωπό λάδι με το οποίο θα μαγειρεύονται τα φαγητά, αλλά το λάδι που στο εξής θα σερβίρεται στο τραπέζι εφόσον το ζητά ο καταναλωτής. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τον καταναλωτή, αν το εστιατόριο αποφασίσει να το χρεώσει, όμως μιλάμε για επιβαρύνσεις μικρότερες του ενός ευρώ από τη στιγμή που το κόστος εμφιάλωσης δεν ξεπερνά τα 30 με 50 λεπτά για φιάλες των 100-250ml.
Βάσει της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5% της παραγωγής.
ΠΗΓΗ newsbeast
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου