Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δραματική προειδοποίηση για τον τυφώνα Ιρμα: Θα είναι καταστροφικός για τις ΗΠΑ(Βίντεο - Φωτο)

Τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα Ίρμα εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Κινδύνων (FEMA) - Μετά την Ίρμα ακολουθεί ο Χοσέ - «Είναι επικών διαστάσεων, φύγετε από τον δρόμο του» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ - Τουλάχιστον 17 νεκροί
Ο τυφώνας Ίρμα πρόκειται να ισοπεδώσει τη Φλόριντα ή ακόμα και τις γειτονικές πολιτείες και παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, στην κατηγορία 5 καθώς φέρνει μαζί του ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έλευση του τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το πρωί του Σαββάτου.

Ο επικεφαλής της FEMA Brock Long προειδοποίησε μάλιστα, ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο.
Ο τυφώνας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους από το καταστροφικό πέρασμα του στα νησιά της Καραϊβικής, απειλεί τώρα τις Μπαχάμες.
Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο ολλανδικό τμήμα του Αγίου Μαρτίνου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ενώ άλλοι 43 τραυματίστηκαν. Από τους τραυματίες, οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ρόναλντ Πλάστερκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Το νησί έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τον κυκλώνα. Σπίτια και επιχειρήσεις κατέρρευσαν, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα βενζινάδικα καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Στον Άγιο Μαρτίνο έχουν σταλεί 200 Ολλανδοί στρατιώτες που βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών, ιδίως στο αεροδρόμιο και το κεντρικό λιμάνι, ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή περισσότερης βοήθειας για τους πληγέντες κατοίκους.
IRMA
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με απανωτά tweets, προειδοποίησε για τους κινδύνους.
«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ», έγραψε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Μείνετε ασφαλείς και φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν».
Ο καταστροφικός τυφώνας προβλέπεται ότι θα πλήξει την Κούβα το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου, και κατόπιν θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ, πλήττοντας αρχικά τη Φλόριντα, κατόπιν την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα..
Παρόμοια πορεία με τον τυφώνα Ίρμα φαίνεται να ακολουθεί μέχρι στιγμής και ο τυφώνας Χοσέ, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες ενισχύθηκε στην κατηγορία 4 και κατευθύνεται προς τις Μικρές Αντίλλες. Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες 24 ως 36 ώρες.


Προετοιμαστείτε για εκκένωση

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας αυτής, η οποία αναμένεται ότι θα πληγεί από τον καταστροφικό κυκλώνα Ίρμα το πρωί της Κυριακής, «θα πρέπει να προετοιμαστούν να την εγκαταλείψουν σύντομα».
«Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης. Να θυμάστε: μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση σύντομα», προειδοποίησε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων αλλά μέχρι στιγμής οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Πολιτεία αυτή και στη γειτονική Τζόρτζια.
«Αυτή η καταιγίδα είναι πανίσχυρη και θανάσιμη», επέμεινε ο Σκοτ ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του προς τους κατοίκους να φύγουν από τις ζώνες που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Σήμερα είναι η ημέρα για να κάνετε το σωστό για την οικογένειά σας, να την οδηγήσετε στην ενδοχώρα για να είναι ασφαλής» συνέχισε ο κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι η έκταση του κυκλώνα είναι «μεγαλύτερη από την Πολιτεία μας στο σύνολό της».




Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κυβερνήτη
                 Πηγή φωτογραφιών: Guardian, abc news

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου