Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Γιλντρίμ: Nα μην ξεχνάτε τις 9 Σεπτεμβρίου 1922

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και κάλεσε «αυτούς που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου» να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922.

Σε ομιλία του σε τελετή εγκαινίων κρατικού νοσοκομείου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία είναι κομμάτι της Ευρώπης και ότι ο στόχος για ένταξη στην ΕΕ συνεχίζεται. «Γι αυτό καταβάλλουμε προσπάθειες αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε την ίδια ειλικρίνεια από τους φίλους μας Ευρωπαίους», ανέφερε.«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει «σας ευχαριστώ» υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, είπε.

ΠΗΓΗ philenews/KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου