Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κομματικές απογοητεύσεις και εθνικός αγώνας - Η ομορφιά του αγώνα για την Μακεδονία

Κομματικές απογοητεύσεις και εθνικός αγώνας
Του Ν. Λυγερού

Κάθε νέα πληροφορία που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αντικρούει κάθε κομματική προσέγγιση επί του Σκοπιανού και στην ουσία αυτή η ακολουθία κινήσεων αδειάζει εντελώς το Υπουργείο Εξωτερικών. Η εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, ο έλεγχος της πορείας συμμόρφωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ολοκλήρωση των διαδικασιών σε εθνικά κοινοβούλια, η υιοθέτηση της απόφασης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και βέβαια η πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη που θα γίνει στο τέλος του 2019 ανάλογα με την πρόοδο που θα έχει σημειωθεί, είναι τεράστια εμπόδια για την ένταξη των Σκοπίων που μάλλον δεν είχε υπολογίσει σωστά και ορθολογικά η όλη κομματική προσέγγιση του θέματος.
Έτσι όχι μόνο δεν βλέπουμε πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχουμε και αναβολές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Δεν μπορεί λοιπόν κανένας να μας πείσει πια ότι έχει λυθεί το θέμα και ότι είναι άχρηστος ο αγώνας που δίνει ο ελληνικός λαός μέσω των συλλαλητηρίων. Συνεχίζουμε λοιπόν όλοι μαζί χωρίς να γονατίζουμε, χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω διότι είναι θέμα αξιοπρέπειας και φόρος τιμής προς όλους αυτούς τους Έλληνες για ν’ απελευθερωθεί η Μακεδονία. Δεν είμαστε ο λαός που θα παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας επειδή η κομματική προσέγγιση που δεν πιστεύει καν στην έννοια του Έθνους, θέλει να εκδικηθεί για όσα έχουν γίνει από το 1949.

Η ομορφιά του αγώνα για την Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Όσο πιο πολλοί αγωνίζονται για την Μακεδονία τόσο πιο πολύ κατανοούμε την ομορφιά του. Διότι τώρα που διαβάσαμε τα είκοσι άρθρα της απαράδεκτης Συμφωνίας, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μόνο το θέμα της νέας ονομασίας αλλά εμπλέκονται και άλλα που και πάλι μειώνουν έντεχνα την Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα Σκόπια ως ένα ισοδύναμο κράτος. Όλος ο αγώνας που γίνεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, είναι ο αγώνας του Ελληνισμού που δεν φοβάται τη βαρβαρότητα του κομματισμού. Είναι ο αγώνας ενός Έθνους ενάντια σε μια ιδεολογία της λήθης που θέλει να αφανίσει οποιαδήποτε αντίσταση, επικαλούμενη τεχνητά επιχειρήματα που δεν στέκουν και καταρρέουν όταν αναλύονται από ειδικούς. Δεν πρόκειται να πέσουμε στις παγίδες της προπαγάνδας. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν αποδεχόμαστε τη Συμφωνία επειδή ξέρουμε ότι η λήθη είναι χειρότερη από τον θάνατο κι ότι τα λάθη δεν διορθώνονται όταν καταπατούν λαούς. Έτσι η αντίστασή μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο, διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες έρχονται μαζί μας διότι τώρα βλέπουν φανερά τα επακόλουθα των διπλωματικών δηλώσεων του ΥπΕξ. Με τις γνώσεις μας και με την αγάπη μας παλεύουμε για τη δικαίωση της ιστορίας. Δικοί μας άνθρωποι αγωνίστηκαν για να τη γράψουν και δεν πρόκειται εμείς να την ξεγράψουμε. Αυτή η συνέχεια του Ελληνισμού δημιουργεί την ομορφιά του αγώνα για τη Μακεδονία μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου