Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Χάλκινο μετάλλιο για τον Τσιάμη στο τριπλούν!

Ο Δημήτρης Τσιάμης με καλύτερο άλμα στα 16.78μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.
Η στιγμή της δικαίωσης έφτασε για τον Δημήτρη Τσιάμη. Σε ηλικία 36 ετών κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης. Ο Τσιάμης κατετάγη στην τρίτη θέση του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Στον πρώτο του άλμα ο Τσιάμης ξεπέρασε τα 16.55, ακολούθησε ένα άκυρο και στη συνέχεια το άλμα που του χάρισε το μετάλλιο στα 16.78. Από εκεί και πέρα ο 36χρονος άλτης είχε 16.48, μία ακόμα άκυρη και 16.13μ.

Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η χώρα μας έχει κατακτήσει ακόμα τρία χρυσά και δύο ασημένια, ισοφαρίζοντας έτσι την καλύτερη επίδοση του Μονάχου με έξι μετάλλια το 2002.
Νικητής στον αγώνα και πρωταθλητής Ευρώπης ήταν ο Πορτογάλος, Νέλσον Έβορα με καλύτερο άλμα στα 17.10, ενώ δεύτερος ήταν ο Αζέρος Αλέξις Κοπέλο με 16.93μ.
ΕΚΤΟΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
Τον καλύτερο αγώνα του στη σεζόν κατάφερε να κάνει στο Βερολίνο στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Κώστας Φιλιππίδης.
Ο πρωταθλητής μας πέτυχε φετινό ρεκόρ με άλμα στα 5,75 μ. και βρέθηκε για μία ακόμη φορά ψηλά στην κατάταξη μιας μεγάλης διοργάνωσης.  Παράλληλα ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έδειξε την αγωνιστική του κλάση, αφού μπόρεσε να αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών και να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον σημαντικότερα αγώνα της σεζόν. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,50 μ., έκανε ένα άκυρο στα 5,65 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 5,75 μέτρα.
Ο έμπειρος αθλητής στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,80 μ. κι έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα του έκτος. Ο Φιλιππίδης ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη επίδοση στα 5,71 μέτρα.

ΠΗΓΗ sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου