Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μεγάλες φωτιές στη Ζάκυνθο: Δύο πύρινα μέτωπα με διαφορά λίγων λεπτών

Δύο νέες πυρκαγιές στα χωριά Μαχαιράδο, στη θέση «Καταλούπου» και στο χωριό Κοιλιωμένος, ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (09/08) στη Ζάκυνθο, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες από πέρυσι - Υπό έλεγχο η φωτιά  στην Άνδρο

Η πύρινη λαίλαπα στα δάση της Ζακύνθου μαίνεται, με τις μεγάλες πυρκαγιές στα δύο χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο να είναι σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν τα δύο χωριά.

Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα - ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούν ρίξεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ελικόπτερο Έρικσον και 5 υδροφόρες.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.
«Σύμμαχος» των πυρκαγιών, είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.
zakinthos1

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άνδρο

Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (09/08) και στην Άνδρο, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση σε κορυφογραμμή στην περιοχή Αμμόλοχος στα βόρεια του νησιού.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Στην περιοχή έπνεαν ωστόσο ισχυροί άνεμοι εντασέως 7 μποφόρ, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε τις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου