Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Άλλο ένα χτύπημα για τη Θράκη - Στρατηγικός ορθολογισμός στα Βαλκάνια - Το όραμα των LR μέγα πρώτων αριθμών

Άλλο ένα χτύπημα για τη Θράκη
Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι ο μουφτής είναι όχι μόνο ερμηνευτής του Κορανίου για τους Σουνίτες αλλά ταυτόχρονα υπεύθυνος για τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό, την κοινωνία, δεν φαίνεται να είναι γνωστό στους ελληνικούς θεσμούς διότι επί της ουσίας, επέτρεψαν στην Τουρκία να έχει μια πιο βαθιά πρόσβαση στην ελεύθερη Θράκη. Το ερώτημα είναι το εξής πώς μερικά άτομα που θεωρούν ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, μπορούν να κάνουν τέτοιες πράξεις υπέρ του μουσουλμανικού στοιχείου στη Θράκη που αποτελεί επί της ουσίας ένα γεωπολιτικό όργανο για την τουρκική εξουσία. Δεν φτάνει λοιπόν να μειώνουν με κάθε τρόπο τη Χριστιανική παράδοση και όλο το Έργο του Χριστού, πρέπει να δείξουν υποταγή σε ένα άλλο σύστημα που δεν ανέχεται την ελευθερία του Ελληνισμού. Δεν είναι κατανοητό ότι θυσιάζουν τα Σκόπια λόγω σταλινισμού, τη Θράκη λόγω υποταγής, προκαλούν τεράστιο κόστος για την πατρίδα μας. Αλλά πώς να γίνει αλλιώς όταν αυτά τα άτομα δεν πιστεύουν καν στην έννοια του Έθνους. Το να δίνεις επίσημα στην Τουρκία να διορίζει εντός Ελλάδας κάποιον ο οποίος θα γνωμοδοτήσει σε τόσα διαφορετικά θέματα, κοινωνιολογικά είναι απλώς παράδοση εδάφους και τίποτα άλλο. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Σαρία και ποιος είναι ο ρόλος των φετφάδων εκτός βέβαια από αυτούς που ποτέ δεν μελέτησαν τη θρησκεία ούτε την ιστορία αφού γι’ αυτούς η πρώτη είναι δηλητήριο και η δεύτερη πέθανε.

Στρατηγικός ορθολογισμός στα Βαλκάνια
Του Ν. Λυγερού

Η χρονοστρατηγική ανάλυση της ιστορίας των Βαλκανίων μπορεί να έχει νόημα μόνο για όσους νιώθουν φυσιολογικά τον στρατηγικό ορθολογισμό. Διότι η πολυπλοκότητα των προβλημάτων μετατρέπεται εύκολα σε περιπλοκότητα για όσους δεν υπολογίζουν το εθνολογικό στοιχείο μέσω του θρησκευτικού στοιχείου που έχει διαμορφώσει το όλο πλαίσιο. Διότι δεν υπάρχει μόνο η διαφορά των πληθυσμών και των θρησκειών. Διότι μετά την κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η πίεση που ασκήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να έχει πρόσβαση στην Κεντρική Ευρώπη και για να έρθει σε σύγκρουση με την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, εξανάγκασε τους πληθυσμούς να πάρουν θέση σε σχέση με τον ισλαμισμό. Έτσι οι διαφορές έγιναν πιο ακραίες λόγω αυτού του καταλυτικού στοιχείου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ακόμα και τώρα προέρχονται από το βαθύ παρελθόν, γι’ αυτό ακόμα και η σοβιετική σφαίρα δεν μπόρεσε να αλλάξει τίποτα επί της ουσίας γιατί ήταν πολύ ρηχή χρονοστρατηγικά. Οι πληθυσμοί που ζουν στα Βαλκάνια δεν ξεχνούν και αυτό ήταν το θεμελιακό τους πρόβλημα. Έτσι το βαθύ παρελθόν νίκησε την κόκκινη περίοδο με ένα τρόπο που παραμένει αξιοθαύμαστος απέναντι σε μία τέτοια βαρβαρότητα αλλά ποιος από τους φανατικούς μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει στρατηγικός ορθολογισμός χωρίς να παίξει και να χάσει.

Το όραμα των LR μέγα πρώτων αριθμών
Του Ν. Λυγερού

Από την αρχή της έρευνάς μας περί των μεγάλων πρώτων αριθμών σε αριθμητική πρόοδο κι ακόμα και ως επίλυση και ως λύση ειδικών εξισώσεων, θεωρήσαμε ότι οι αριθμοί LR θα μπορούσαν ν’ αγγίξουν το όριο του ενός εκατομμυρίου ψηφίων διότι η μεθοδολογία μας που βασίζεται στη συνάρτηση τ(n) του Ramanujan προσφέρει πολλές δυνατότητες ακόμα και μέσω θεωρίας πιθανοτήτων. Είναι σίγουρα πιο πολύπλοκη από την προσέγγιση των αριθμών του Mersenne αλλά είναι βαθύτερη. Μπορεί ο Lehmer να είδε μόνο την ιδιομορφία της πρώτης λύσης αλλά όχι ότι υπήρχε δυνατότητα ακολουθίας. Βέβαια η λύση του είχε 26 ψηφία και την ανακάλυψε το 1965. Έπρεπε να περιμένουμε το 2011 μετά την επίλυση της έκτης λύσης μιας άλλης εξίσωσης του Ramanujan το 2010, για να περάσουμε στη συνέχεια και να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα εύρεσης πολλών μεγάλων πρώτων αριθμών αυτού του τύπου. Έτσι αποδείξαμε ότι υπάρχουν LR πρώτοι αριθμοί με περισσότερο από 10.000 ψηφία. Όμως όταν ανακαλύψαμε πιθανούς πρώτους αριθμούς με περισσότερο από 100.000 ψηφία, ο στόχος κλειδώθηκε κι αρχίσαμε την πορεία προς τους LR μέγα πρώτους αριθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου