Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Τα παράλογα του υπουργού προπαγάνδας - Γενοκτονία και Διαδικασία Διόρθωσης - Η εκατονταετία ενάντια στη λήθη

Τα παράλογα του υπουργού προπαγάνδας
Του Ν. Λυγερού

Είναι αστείο έως γελοίο να υπογράφεις με την κομμουνιστική Κίνα ενάντια στην κοινή απόφαση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να λες στη συνέχεια ότι είσαι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού των Βαλκανίων. Το να είσαι της προπαγάνδας είναι φυσιολογικό όταν έχεις τέτοιο σταλινικό υπόβαθρο. Αλλά το να περιμένεις από τους άλλους να μην εντοπίζουν την έλλειψη συνοχής της σκέψης σου. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθείς να καλύψεις ένα μηδενισμό του Ελληνισμού, με κινήσεις που υποτίθεται δεν ταπεινώνουν του γείτονες.
Από πότε ένας ειδικός της Κίνας και της Ινδίας ασχολείται με το ευρωπαϊκό ύφος των Βαλκανίων; Κανείς πια δεν πέφτει σε τέτοιες παγίδες της προπαγάνδας, αλλά όταν το μυαλό έχει παγώσει από την εποχή του ψυχρού πολέμου πώς να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα και να αποδεχτεί ότι το βαθύ παρελθόν συνεχίζει να επηρεάζει και το παρόν και το μέλλον. Όταν δεν πιστεύεις στην ιστορία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι ότι δεν λειτουργεί. Αντιθέτως η ζωή της στο μέλλον σε ξαφνιάζει, γιατί συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα που δεν είχες προσέξει με την προσέγγισή σου.

Γενοκτονία και Διαδικασία Διόρθωσης
Του Ν. Λυγερού

Οι γενοκτόνοι ζουν με την εντύπωση ότι μετά το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει, δεν θα υπάρχουν στοιχεία για να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η πραγματικότητα δείχνει ότι οι γενοκτόνοι δεν καταφέρνουν να περάσουν από όλα τα στάδια του Stanton κι ότι τελικά πάντα μετά τη γενοκτονία υπάρχει η αρχή της διαδικασίας διόρθωσης που ξεκινά με την αναγνώριση και την ποινικοποίηση της άρνησης για να φθάσει τελικά στην αποκατάσταση μέσω της ουσίας και της θεραπείας. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα μουσικό όργανο που έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι κι έρχεται στη συνέχεια ένας συνθέτης που γράφει ένα νέο κομμάτι γι' αυτό και ο ακροατής ακούει πρώτα τον ήχο της παρτιτούρας και ύστερα μόνο συνειδητοποιεί τι είναι το πνεύμα του ήχου που είχε ξεχάσει ενώ ήξερε άλλα όργανα που ήταν δίπλα του. Τότε αντιλαμβάνεται ότι μια γενοκτονία μπορεί να κρύβεται και πίσω από άλλες. Έτσι οι μαχητές της Ανθρωπότητας δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της επικάλυψης και πρέπει να ασχολούνται με κάθε γενοκτονία. Έτσι όπως κάνει ο διευθυντής ορχήστρας με κάθε όργανο για το οποίο είναι υπεύθυνος.

Η εκατονταετία ενάντια στη λήθη
Του Ν. Λυγερού


Οι προετοιμασίες για την εκατονταετία της επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δείχνουν ότι η εκατονταετία θα λειτουργήσει καταλυτικά για τους αγώνες και άλλων αναγνωρίσεων γενοκτονιών αλλά και γενικότερα για τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Οι Έλληνες του Πόντου ξέρουν για τους Αρμένιους και τους Ασσύριους. Οι Έλληνες του Πόντου ξέρουν για τα Δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών. Ξέρουν επίσης τι σημαίνει η λήθη κι ότι είναι εργαλείο της βαρβαρότητας που πρέπει να καταπολεμήσουν και να πολεμήσουν με τα εργαλεία που τους δόθηκαν από την Ανθρωπότητα. Η εκατονταετία δείχνει ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε και το βλέπουμε τώρα και με το όνομα της Μακεδονίας. Έτσι βλέπουμε σε πρακτικό επίπεδο τη σημαίνει η εξωστρέφεια διότι πολλοί δεν κατανόησαν σε βάθος την έννοια της διεθνοποίησης. Νόμιζαν παλιά ότι έπρεπε απλώς να προωθήσουν το θέμα της γενοκτονίας στο εξωτερικό. Ενώ τώρα βλέπουν ότι πρέπει να είσαι ενεργός παίκτης σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό γίνεται μόνο αν κι εσύ αναγνωρίζεις τις άλλες γενοκτονίες που διέπραξε στην ουσία η ίδια βαρβαρότητα. Έτσι ενωμένοι, με το να βοηθά ο ένας τον άλλον, καταφέρνουμε ασύλληπτα αποτελέσματα που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πριν τις προετοιμασίες για την εκατονταετία της γενοκτονίας που δεν ξεχάσαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου