Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η "κόκκινη" γραμμή στο Barbaros και η ελληνική ετοιμότητα με υβριδικό πόλεμο και εκπλήξεις

Το Barbaros έδωσε ξανά “σημάδια ζωής” λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης. Μετά την εξαφάνιση από τους ελεύθερους διαύλους καταγραφής της ναυσιπλοΐας, το τουρκικό ωκεανογραφικό επανενεργοποίησε την εκπομπή σήματος μέσω του συστήματος ΑIS. Κατά πληροφορίες το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ζευγάρωσε τη συνοδεία του, ενισχύοντάς την κατά μια μονάδα.

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται η αλλαγή κατεύθυνσης καθώς είναι διακριτός ο δυτικός προσανατολισμός του Barbaros κάτι που δεν αποσυνδέεται και από τα χθεσινά γεγονότα. Όταν δηλαδή τα ξημερώματα της Πέμπτης έλαβε την απάντηση της νομιμότητας από την Φρεγάτα “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ”, στη προσπάθεια του να κινηθεί επί του τμήματος της-παράνομα- δεσμευθείσας περιοχής που εντάσσεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η συγκεκριμένη μεταβολή δεν ανησυχεί αλλά και δεν εφησυχάζει τους επιτελείς του ελληνικού πενταγώνου. Βασικός στόχος όπως έλεγαν χαρακτηριστικά είναι η διατήρηση της ελληνικής παρουσίας μέσω της Φρεγάτας “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ”, και εάν κριθεί απαραίτητο, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί.

Αυτή η ενίσχυση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, που προβλέπει συνδυαστικά, την ανάπτυξη μονάδων του στόλου και σε άλλα στρατηγικά σημεία. Ταυτόχρονα έχουν ήδη δοθεί οι εντολές και ήδη υλοποιούνται οι πρόνοιες που αφορούν συνολικά τον παράγοντα ετοιμότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο το όπλο του αιφνιδιασμού.

Αυτή η παράμετρος και ο τρόπος που ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμό, εδραιώνει περαιτέρω την πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι αυτήν τη στιγμή είναι δεδομένο ότι “υπάρχει η βούληση”. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που λειτουργεί ευεργετικά στον παράγοντα προσωπικό.

Ακόμη στην προετοιμασία που έχει γίνει κομβικό ρόλο θα διαδραματίζει και μια από τις σύγχρονες στρατιωτικές στρατηγικές, ο υβριδικός πόλεμος . Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανάλογα και με την εξέλιξη τους θα αξολογηθούν και θα αξιοποιούνται τα γεγονότα.

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου