Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η Τουρκία προκαλεί με πυρά στο τριεθνές των ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου και Κύπρου(Χάρτες)

Από το onalert

Να φρακάρει με πυρά το τριεθνές των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου δεσμεύοντας παράνομα για ασκήσεις τέσσερις διαφορετικές περιοχές, συνολικού εμβαδού σχεδόν 20 χιλιάδων τετραγωγικών χιλιομέτρων, επιχειρεί η Άγκυρα. Ταυτόχρονα προαναγγέλλει ακόμη δυο ασκήσεις στην καρδιά του Αιγαίου αλλά και στα βόρεια του Αρχιπελάγους μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.

Με ένα μπαράζ από Navtex τις οποίες εξέπεμψε η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, για το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου,
με επίκεντρο το Καστελόριζο, και με έμφαση τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται έως και 100 χιλιόμετρα νοτια του νησιωτικού συμπλέγματος, δεσμεύονται τέσσερα τμήματα της, με σκοπό τη διεξαγωγή γυμνασίων με πυρά, από τις εννέα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. Ταυτόχρονα μεταξύ της Ρω και της Ρόδου, δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα, δεσμεύει μια ακόμη περιοχή, για άσκηση με πυρά.



Στις 28 Νοεμβρίου προαναγγέλλει την άσκηση με υποβρύχια συσκευή στην καρδιά του Αιγαίου άσκηση με υποβρύχια συσκευή από τη μια το μεσημέρι έως στις τέσσερις το απόγευμα. Δέσμευσε παράνομα περιοχή στα ανατολικά Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου, βόρεια της Ικαρίας και νότια της Χίου.



Νωρίτερα στις 27 Νοεμβρίου άσκηση με πυρά μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, από τις δέκα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.


ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου