Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Νέες προκλήσεις του κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη

Για ακόμη μία μέρα, Ε/κ γεωργοί που πήγαν στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δένειας για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, παρενοχλήθηκαν από Τούρκους στρατιώτες.
 
Όπως ανέφερε το ΡΙΚ, όταν οι γεωργοί πήγαν στο μέρος, Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν στα χωράφια με τρακτέρ, ωθώντας τους γεωργούς να αποχωρήσουν.
 
Ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αγανάκτισή του.
 
Σημειώνεται πως μετά από διευθέτηση με τα Ηνωμένα Έθνη, όσοι Ε/κ και Τ/κ είχαν χωράφια στη νεκρή ζώνη, έχουν το δικαίωμα να τα καλλιεργούν.
 
Τις τελευταίες σημειώθηκαν και άλλες εντάσεις στη νεκρή ζώνη της Δένειας, μεταξύ κατοχικού στρατού και Ε/κ γεωργών.
 
Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, τα Ηνωμένα Έθνη είναι πολύ ενοχλημένα από αυτή την κατάσταση.
 
Καταδικάζουν οι Οικολόγοι
 
Για το εν λόγω θέμα, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τα συμβάντα και εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους της περιοχής.

«Με απειλές και όπλα στα χέρια, εδώ και μια βδομάδα, στρατιώτες του κατοχικού στρατού που βρίσκονται στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης δεν επιτρέπουν στους Ελληνοκύπριους γεωργούς να εισέλθουν σε χωράφια που καλλιεργούν εδώ και χρόνια στην Δένεια. Μάλιστα η προκλητικότητα συνεχίζεται καθώς γεωργοί από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχοντας ως ασπίδα τους τούρκους στρατιώτες, εισέρχονται με τρακτέρ σε χωράφια που καλλιεργούνταν εδώ και χρόνια από Ελληνοκύπριους και τα καλλιεργούν οι ίδιοι», αναφέρουν.

«Είναι ολοφάνερο ότι χρησιμοποιούν την απειλή αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προκειμένου να πιέσουν την ελληνοκυπριακή ηγεσία να προβεί σε νέες υποχωρήσεις. Τα Ηνωμένα Έθνη επέτρεψαν στους Ελληνοκύπριους να καλλιεργούν εδώ και χρόνια τα εν λόγω χωράφια, ωστόσο οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως τώρα που μπήκαν δια απειλών και όπλων σε αυτά «πολίτες» του ψευδοκράτους, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προέβη σε ελάχιστα διαβήματα», τονίζουν οι Οικολόγοι.
 
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου