Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός - Πολιτικάντικες κομπίνες

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός
Του Ν. Λυγερού

Όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι του ίδιου τύπου και μόνο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός, γιατί έχει παραμείνει στον παλαιό ιδεολογικό κομματισμό. Αυτός ο σκληρός πυρήνας θέλει να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ψηφοφόρων της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με κάποια σταλινική προσέγγιση. Κι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Σύριζα είναι μονολιθικός, όσον αφορά στους ψηφοφόρους του. Άλλωστε στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα που θεωρούν δικαίως ότι η ψήφος τους έχει προδοθεί. Ποτέ δεν ψήφισαν τον Σύριζα, για να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απλώς πολίτες που έχουν βαρεθεί ή ακόμα και σιχαθεί τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και θέλησαν να δοκιμάσουν μια πολιτική αλλαγή. Όμως τώρα αντιλήφθηκαν τι σημαίνει πραγματικά κόκκινη βαρβαρότητα που δεν σέβεται το Έθνος και την Ιστορία. Βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα έχει εκμεταλλευτεί
την ψήφο τους, για να περάσει την δική του παράλογη ιδεολογία, δίχως βέβαια να τους προειδοποιήσει ή να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του. Διότι ο σκληρός πυρήνας ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν μαζί του. Έτσι η αλλαγή φάσης που βλέπουμε σε πολιτικό επίπεδο δεν προέρχεται μόνο από τη Δεξιά, αλλά και από την Αριστερά που εκμεταλλεύτηκε με απαράδεκτο τρόπο μια μορφή σταλινισμού.

Πολιτικάντικες κομπίνες
Του Ν. Λυγερού

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη δυνατότητα της επιλογής της διαφοροποίησης της κύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών με την κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μοιρασιάς των ευθυνών. Βέβαια ακόμα ποντάρει πάνω στην κύρωση του Προσυμφώνου γιατί αυτό θέλει ο σταλινικός σκληρός πυρήνας της, χωρίς όμως να υπολογίσει τα άλλα μέλη του κόμματος που είναι απλώς βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν κανένα βουλευτικό μέλλον αν δεν καταψηφίσουν το Προσύμφωνο διότι με την ήττα του Σύριζα δεν θα υπάρχει προς όφελος τους το bonus των πενήντα. Με άλλα λόγια γίνονται πολιτικάντικες κομπίνες για να μην υποστεί μόνο ο πυρήνας το κόστος της επιλογής του. Επίσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι ακολουθούν αμερικανικές οδηγίες ενώ καθοδηγούνται αποκλειστικά από μια σταλινική προσέγγιση που θέλει να σβήσει κάθε στοιχείο του Ελληνισμού στην περιοχή και γι' αυτό τον λόγο προωθεί τόσο πολύ τα Σκόπια μ' ένα όνομα που εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία δίχως να υπάρχει κανένας ιστορικός λόγος. Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορούν παντελώς για το θέμα του ονόματος από τη στιγμή που η επίσημη Ελλάδα μέσω της κυβέρνησης συμφωνεί. Αλλά τώρα θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση, όλοι έχουν πρόσβαση στην θέληση του ελληνικού λαού και στην προστασία που παρέχει στην ιστορία του Ελληνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου