Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δεν είναι η Ελλάδα που θα πέσει αλλά η κυβέρνηση - Η ιστορική αντίσταση της Ουκρανίας

Δεν είναι η Ελλάδα που θα πέσει αλλά η κυβέρνηση
Του Ν. Λυγερού

Όταν είσαι ένα κόμμα ανίκανο και την εξουσία δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Και αυτό φαίνεται, διότι ακόμα και στην κυβέρνηση λειτουργείς αποκλειστικά ως κόμμα. Διότι η μόνη σου πατρίδα είναι το κόμμα σου. Δεν είσαι καν διεθνιστής αλλά μόνο κομματιστής. Κι όταν το βλέμμα σου δεν μπορεί να ξεπεράσει το τυφλό του προέδρου σου δεν είναι ανάγκη να μιλάς για φως, αφού δεν βρίσκεσαι στο τούνελ αλλά σ’ ένα πηγάδι. Ούτε είναι ανάγκη να υπογράφεις κοντά σε λίμνη ένα κείμενο που μπορεί να σε πνίξει πολιτικά. Βέβαια αν ακολουθείς πιστά, αν έχει κάποια σημασία αυτή η λέξη για σένα, μια
καθυστερημένη ιδεολογία, πώς θες να μην είσαι μια καθυστερημένη κυβέρνηση που είναι ανίκανη να παράγει κάποιο έργο για την πατρίδα. Κι αφού δεν πιστεύεις σε αυτήν την έννοια, ούτε στον Ελληνισμό, ούτε στην Ιστορία γιατί δεν πας αλλού αφού υπάρχουν τόσες χώρες που θαυμάζεις και αποτελούν μοντέλο για σένα όπως είναι η Κούβα, η Βενεζουέλα ή ακόμα και η Βόρεια Κορέα; Γιατί κάθεσαι στην Ελλάδα που δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί τέτοια βάρβαρα καθεστώτα, επειδή είναι η πατρίδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας; Μήπως πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις; Εμείς διώξαμε από τη γη μας τον εθνικοσοσιαλισμό που ήταν πολύ πιο ισχυρός από σένα. Επίσης δεν αφήσαμε τον Σοβιετικό Σοσιαλισμό να εγκατασταθεί στην πατρίδα μας. Γιατί λοιπόν να κάνουμε εξαίρεση με σένα. Όλοι είδαμε και βλέπουμε τι προσπάθησες και τι προσπαθείς να κάνεις για τη Μακεδονία μας και δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ήδη έτοιμη την περιοχή που θα σαπίσουν οι ιδέες σου, γιατί είναι μόνο για λίπασμα για τα λουλούδια της ελευθερίας, που θα ανθίσουν για να ζήσουν όλοι την απελευθέρωση της πατρίδας από τη βαρβαρότητα.

Η ιστορική αντίσταση της Ουκρανίας
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί να επαναλαμβάνονται οι καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία λόγω κατοχής και να θυμούνται οι παλαιότεροι τη βαρβαρότητα του Γολοντομόρ, όμως κανένας Ουκρανός νέος ή γέρος δεν είναι έτοιμος να παραδώσει το Έθνος του σ’ ένα αυταρχικό καθεστώς που θέλει να κατασπαράξει τους ανθρώπους που είναι αθώοι και να παραχαράξει την ιστορία. Μπορεί να μην υπάρχει ενεργή υποστήριξη από άλλους φορείς, οργανισμούς ή υπερδομές σε γεωπολιτικό επίπεδο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας δεν συνεχίζεται, άλλωστε και το παράδειγμα της αυτοκεφαλίας αποδεικνύει την αξία της Xρονοστρατηγικής, που είναι ικανή να σκεφτεί την ιστορία με μονάδα τον αιώνα για να επιλύσει αποτελεσματικά και στρατηγικά προβλήματα του παρελθόντος και να απελευθερώσει τους σκλαβωμένους. Αν οι Ουκρανοί δεν υποχωρούν είναι επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Δεν έχουν να πάνε πουθενά αλλού και μόνο αυτή η γη των προγόνων τους είναι η πατρίδα τους. Έτσι όσο ισχυρός κι αν είναι ο εχθρός τους θα παραμείνουν στις θέσεις τους λόγω τιμής και αξιοπρέπειας, ακόμα κι αν μερικοί θα θυσιαστούν για το σύνολο έτσι ώστε ν’ αποτελέσουν παράδειγμα αντίστασης. Η Ουκρανία ανήκει στην Ευρώπη και με αυτήν την έννοια είναι χώρα ελευθερίας, που δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί ένα σύστημα που τη βλέπει μόνο ως έδαφος κατάκτησης όσο και αυτό να το θέλει, διότι η ελευθερία δεν φοβάται τη φυλακή και πάντα καταφέρνει την απόδρασή της ακόμα και φυλακισμένη. Έτσι η Ουκρανία αντέχει λόγω αξίας και ανάγκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου