Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Έφυγε ο Καμμένος… Ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας

Δραματικές οι πολιτικές εξελίξεις στην ελληνική Κυβέρνηση μετά την παραίτηση Καμμένου – Δεχτή η παραίτηση από τον Αλέξη Τσίπρα – Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης – Νέος υπουργός Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας και την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση.
Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου».

Το διαζύγιό του από τον κυβερνητικό εταίρο, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.«Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», ανέφερε.
Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε μια «αρκετά μεγάλη συζήτηση».Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τετραετή συνεργασία σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και βρεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη», ανέφερε.
Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου:
«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»
Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή
Τον Πάνο Καμμένο, ευχαρίστησε με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη συνεργασία των τεσσάρων χρόνων.
«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου και το τέλος της συνεργασίας τους στην κυβέρνηση.
Όπως είπε, κατά τη συνεργασία τους, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαπλοκής.
Ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, όπως είπε, συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, από τον οποίο, είχε ζητήσει «καθαρές κουβέντες».
O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019
Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του. Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.
Πάνος Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος.Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε
«Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!

ΠΗΓΗ cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου