Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Η χαριστική αναβολή - Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Η χαριστική αναβολή
Του Ν. Λυγερού

Η αναβολή της συνάντησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών, που θέλει να παραμένει Πρόεδρος του Σύριζα, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί λόγω της καθυστέρησης της τελικής ψηφοφορίας για τις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων, που προέρχονται από τις πιέσεις του αλβανικού στοιχείου για να γίνουν τροπολογίες των τροπολογιών έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση του σε κρατικό επίπεδο. Αποδεικνύεται πόσο θέλουν να κρατήσουν τη θέση τους
έως το τέλος και βέβαια ότι δεν θέλουν να σπάσουν αυτή τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο τζάμπα, δηλαδή χωρίς να έχει περάσει με σιγουριά και η τελευταία διαδικασία στα Σκόπια. Τελικά ενώ το Σκοπιανό φαινόταν αρχικά ανούσιο για τους πολιτικούς στην Ελλάδα, επειδή το θεωρούσαν ως ξεχασμένο θέμα για όλους εκτός βέβαια από εμάς τους γραφικούς. Μόνο που τώρα αυτή η διαφορά θα κάνει τη διαφορά, διότι έχει αλλάξει τα πάντα η αντίσταση του ελληνικού λαού που άρχισε με τα Συλλαλητήρια, αφού αυτά οδήγησαν τα πολιτικά κόμματα και την Εκκλησία να πάρουν θέση με τον πιο επίσημο τρόπο πλέον. Και τώρα βλέπουμε τη χαριστική αναβολή πριν το τέλος του κύκλου λόγω Σκοπιανού και τίποτα άλλο.

Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας
Του Ν. Λυγερού

Οι Παμμακεδονικές πήραν την ιστορική απόφαση να οργανώσουν Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 2 μ.μ, για ν’ ανταποκριθούν στις εξελίξεις αφού τελείωσε η όλη διαδικασία στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων και κατά συνέπεια αρχίζει η τελική μάχη αυτού του νέου Μακεδονικού Αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ελληνικός λαός θα δείξει ενωμένος τη θέληση για να δώσει το στίγμα του σε αυτήν την τελική φάση. Έτσι θα ξέρουν όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας ποια είναι η στάση του και ποια θα είναι η αντίσταση ενάντια στον καθένα τους αν θέλει να διαγράψει την ιστορία του Ελληνισμού με αυτό το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στη βαρβαρότητα, διότι ξέρει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του και δεν θα αποδεχθεί κανένα πολιτικό συμβιβασμό. Κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις. Και δεν μπορεί ν’ αφήσει απλώς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, διότι ο ελληνικός λαός είναι η συνείδηση της Ελλάδας. Η ιστορία μας δεν είναι μόνο κομμάτι εδάφους που μπορούμε να χάσουμε και να πάρουμε πίσω. Αν η κυβέρνηση παραδώσει την ιστορία μας δεν πρόκειται να την πάρουμε πίσω. Και γι’ αυτό στην Αθήνα θα έρθουμε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, για να δείξουμε ότι δεν γονατίζουμε και να αποδείξουμε ότι θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά όταν θα έχει φύγει η βαρβαρότητα από την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου